Du har sikkert hørt om Google Ads’ helt nye kampagnetype kaldet Performance Max. Det er en ny kampagnetype, som placerer annoncer på tværs af hele Google’s netværk, og denne kampagnetype har også udfaset smart shopping.
Men hvordan skal du gribe denne kampagnetype an, hvis du er webshop, og gerne vil annoncere dine produkter på Google Ads via et shopping feed? Du kan enten prøve standard shopping, eller du kan give dig i kast med Performance Max.
Denne guide vil klæde dig på til at komme i gang med Performance Max. Læs med her!
Hvad er Performance Max
Google Ads’ kampagnetype Performance Max er som sagt en ny kampagne. Den placerer annoncer på tværs af hele Google Ads-netværket, som indeholder følgende kanaler
- Søgenetværket
- Shoppingnetværket
- Displaynetværket
- Youtube
- Google Discover
- Gmail
- Google Maps
Som du kan se, så har Google Ads godt nok bredt denne kampagnetype ud over hele sit netværk. Men hvad nu, hvis jeg bare gerne vil have, at min Performance Max-kampagne skal placere annoncer på shoppingnetværket? Mere om det herunder!
Shopping Only Performance Max
Hører du også til en af de personer, der rigtig godt kunne lide Google Ads smart shopping kampagne? Så var du sikkert bekymret, da Google Ads annoncerede, at de ville fjerne denne kampagnetype og erstatte den med Performance Max. Men der er faktisk en måde, hvorpå du kan lave en Performance Max-kampagne, og så kun købe trafik på shoppingnetværket.
Lad mig fortælle dig, hvordan du gør.
- Opret din kampagne og vælg kampagnetypen "Performance Max".
- Følg hele opsætningsprocessen.
- Når du kommer til at skulle udfylde dine "assets", så skal du slette ALT, herunder URL, eventuelle billeder, logo, overskrifter osv.
- Gennemfør oprettelsesprocessen og bare ignorer, hvis Google Ads fortæller dig, at du mangler at tilføje "assets" til kampagnen.
- Udgiv nu din kampagne.
Vi har også lavet en video, så du kan se, hvordan du opsætter denne Performance Max-kampagne, hvor du kun køber trafik på Google’s shoppingnetværk. Se den her nedenfor:
Ellers kan du også læse videre om, hvordan du opsætter denne kampagne, og hvad du skal være opmærksom på. Læs med her nedenfor.
Budstragegi
Når du er i gang med at oprette din shopping only Performance Max-kampagne, så når du på et tidspunkt til hvilken budstrategi, som du skal vælge. Du har to overordnede valgmuligheder.
- Conversions
- Conversion value
Conversions handler om, at du fortæller kampagnen, at du gerne vil have så mange konverteringer, som muligt inden for det budget, som du har sat. Du har så muligheden for at sætte en Target-CPA på (cost pr acquisition). Det betyder, at du fortæller kampagnen, at du gerne vil opnå en konvertering til en bestemt pris. Men det er dog godt at vente med at gøre det til, at du har mere data i din konto, og dernæst når du har fået nogle konverteringer, så kan du se, til hvilken pris, at kampagnen kan levere konverteringerne til. Og dernæst kan du sætte en T-CPA som din budstrategi
Vi anbefaler, at du kun vælger conversions som budstrategi, hvis du har en virksomhed, der gerne vil have henvendelser. Er du derimod en webshop, der gerne vil have så mange salg som muligt, anbefaler vi, at du vælger strategien conversion value.
Vælger du denne budstragegi, har du igen muligheden for at sætte en Target ROSA (retun on ads spend) på kampagnen. Men igen er vores anbefaling, at du venter med at gøre det, til du har nok data i form af ROAS, hvor du dernæst kan overveje at sætte et ROAS-mål på kampagnen.
Final URL Expansion
Det næste, som du skal huske, når du opretter din Performance Max-kampagne, det er, at du skal huske at fravælge den indstilling, som hedder Final URL expansion. Den indstilling finder du under “campaign settings” og dernæst “more settings”.
Som default er indstillingen “On: Send traffic to the most relevant URLs on your site”, men jeg vil anbefale, at du fravælger denne indstilling, og i stedet vælger “Off: Send traffic to provided URLs only”.
Vælger du “on”, så vil kampagnen købe og føre trafik hen til andre URLs, end dem du har angivet i dit shopping feed, eller dem som du indtaster i feltet url, når du opretter dine asset groups, hvis du altså laver en fuld Performance Max-kampagne, og ikke en shopping only-kampagne.
Dette vil vi gerne undgå, fordi vi gerne selv vil bestemme til hvilken URL, at vi sender vores Google Ads-traffik.
Du kan faktisk sammenligne denne indstilling lidt med en dynamisk søgekampagne, hvor du fx. angiver en gruppe af URLs eller alle URLs på din side, og dernæst fortæller Google, at den bare kan finde relevante URLs og søgeord fra din side at byde ind på.
Er du stadig lidt forvirret, så kan du også læse her, hvad Google Ads selv skriver omkring denne indstilling.
People in or regularly in your targeted location
Efter du har lavet din Performance Max shopping only kampagne, og du nu bare venter på, at salgene skal komme, er der lige én ting til, som vi anbefaler, at du gør.
Du skal nemlig huske at rette til hvilke personer, i det land, som du gerne vil annoncere i, som skal se dine annoncer.
Du vælger bare din kampagne, klikker på “settings” og åbner menuen “locations”. Under denne menu, skal du vælge “location options”.
I denne menu, der skal du huske at vælge “Presence: People in or regularly in your targeted locations”, og fravælge indstillingen “Presence or interested: People in, regularly in, or who’ve shown interest in your targeted locations”.
Hvorfor skal du det? Ja, du vil gerne have, at personerne, som der dine annoncer, de enten bor i eller ofte befinder sig i det område eller land, som du har valgt som dit annonceringsområde/land. Vælger du den anden indstilling, som Google Ads selv anbefaler, så vælger du også at vise dine annoncer over for personer, som har vist interesse i et bestemt land eller område. Det kan jo være, at en udenlandsdansker gennem sine søgninger, har udvist interesse i det, du sælger, men ham/hun vil du ikke vise dine annoncer over for, fordi vedkommende befinder sig i udlandet.
Det er derfor, at du nærmest altid skal vælge indstillingen “Presence: People in or regularly in your targeted locations”. Ikke bare når du opretter en Performance Max shopping only kampagne, men med andre Google Ads-kampagner også.
Performance Max med assets
Er det tidspunkter og bestemte tilfælde, hvor du skal tilføje de såkaldte assets til din Performance Max-kampagner? Ja, det vil der være. Men om du skal gøre det eller ej, det er svært at svare på.
Vores klare anbefaling, hvis du skal i gang med Performance Max, det er, at du først prøver at lave en Performance Max shopping only-kampagne for at se, hvordan den performer. Giver den ikke dig de rigtige resultater, vil jeg prøve at lave en traditionel Performance Max-kampagne, hvor du tilføjer alle de assets, som Google gerne vil have, at du tilføjer.
Her nedenfor vil jeg kort gennemgå, hvilke assets som du kan tilføje til en Performance Max-kampagne, samt hvordan du skal strukturere din Performance Max-kampagne.
Sturktur
Vil du gerne lave en Performance Max-kampagne med alle assets, så skal du først tænker over hvilken struktur, som kampagnerne skal have. For at svare på, hvordan du laver denne struktur, så skal du først tage et kig på din hjemmeside struktur.
Lad os bare antage, at du har en webshop, hvor du sælger træningssko, og du har 3 brands, som du sælger. Nike, Adidas og Reebok. Desuden sælger du sko til herrer og damer. Du kan nu opdele din Performance Max-kampagne i følgende kategorier:
- Nike sko til kvinder
- Nike sko til mænd
- Adidas sko til kvinder
- Adidas sko til mænd
- Reebok sko til kvinder
- Reebok sko til mænd
Eneste betingelser for, om du kan lave en asset group med en bestemt type produkter, det er, at du har en URL for den gruppe af produkter. Så, hvis vi igen tager eksemplet oven over, så kan du fx. godt udbygge din struktur endnu mere, hvis du fx både har sko til træning og løb, og du har URLs til disse underkategorier.
Og husk, har en en stor webshop med mange underkategorier, så kan du bare starte med en overordnet struktur, og så kan du udbygge den løbende efterhånden som du får mere data. Hvis én bestemt kategori leverer mange salg, så kan du evt. starte med at slå den ud osv.
Listing Groups
Når du skal til at oprette din første asset group i din nye Performance Max-kampagne, så er det første, som du skal gøre, det er at vælge hvilke produkter, som skal være under denne gruppe. Det hedder din listing group.
Klik på blyanten og vælg de produkter, som hører under den gruppe af produkter, som du starter ud med. Det kan være, hvis vi tager eksemplet fra før, være alle dine Nike sko til kvinder.
Det kan dog være, at du ikke har en kategori i dit produktfeed, som netop hedder “nike sko til kvinder”, og den skal derfor først oprettes. Dette skal gøres ved hjælp af et særligt værktøj, som du bruger til at modificere dit produktfeed. Hvis du vil vide mere om det, så kontakt os.
Du har dog en anden mulighed, hvis du vil finde en gruppe af særlige produkter i dit feed, og du har ikke lave en tilførende kategori. Du kan vælge “item ID” muligheden, efter du kar klikket på blyanten, og dernæst kan du søge i titlen på de produkter, som du gerne vil vælge under denne asset group. Tager vi igen tilfældet med Nike sko til kvinder, så søg simpelthen på det i søgefeltet, og så vil Google Ads vise dig alle de produkter, hvor de ord indgår i titlen.
Assets
Nu er du kommet til det punkt, hvor du skal lave selve annoncen. Og til det, der skal du vælge de “assets”, som annoncen kan bestå af.
Det første, som du skal vælge, det er final URL. Her skal du bare indtaste URL’en på den gruppe af produkter, som denne asset group er beregnet til. Så igen, hvis vi tager eksemplet fra før, kunne denne første asset group have en URL, der minder om den her www.dinwebshop.dk/nike/kvinder.
Og nu er du kommet til det punkt, hvor du skal skal vælge de billeder, som Google Ads skal bruge til at lave annoncer ud fra. Du kan vælge op til 20 billeder. En smart måde at vælge dem på, det er ved at scanne dine produktsider, og derfra kan Google Ads selv hente billederne.
Du skal så bare vælge dem, og dernæst vælge hvilke formater, som billederne skal have. Der er 3 at vælge imellem.
- 1.91:1
- 1:1
- 4:5
Husk, når du vælger dine billeder, så vælg ikke noget, der er slørrede eller som ikke fremviser dine produkter på en skarp og lækker måde. Og husk også, når du beskærer dine billeder til at passe til de 3 formater, så beskær dem ikke på en unaturlig måde.
Nu er du kommet til at skulle vælge dit logo, og har du flere varianter af dit logo, kan du uploade op til 5 forskellige varianter af det.
Og efter du har valgt dit eller dine logoer, kan du vælge dem i 2 dimmensioner:
- 1:1
- 4:1
Nu er tiden kommet til, at du skal uploade de videoer, som du har. Har du ikke nogen, så vil Google Ads selv lave nogen for dig. Men har du nogle videoer, så bare husk, at de skal omhandle de eller det produkt, som din asset group handler om. Så i dette eksempel, skal videoen handle om Niko sko til kvinder.
Har du en video, skal du uploade den til Youtube, og dernæst indsætte URL’en fra denne video under denne sektion.
Eneste krav til de videoer, som du evt. måtte have, det er, at de skal min. være 10 sekunder lange.
Nu skal du til at skrive selve annoncerne, som bliver vist på søgenetværket. Du skal skrive overskrifter, som max. må være på 30 tegn. Dem kan du skrive op til 5 af.
Husk at alle dine overskrifter skal være unikke, og tænker bl.a. over, hvad som dine kunder, de mangler eller har af problemer, og som dit produkter tilbyder eller som kan løse, når du skriver dine overskrifter. Dette kalder man også for “pain points”.
Nu skal du til at skrive dine lange overskrifter, og her har du 90 tegn at gøre godt med. Husk, du behøver ikke at udfylde alle 5 linjer, hvis det ikke er muligt at skrive noget godt. Hellere kvalitet frem for kvantitet.
Dernæst skal du skrive dine beskrivelser, som Google Ads bl.a. bruger til at vise sammen med dine overskrifter, når den laver en søgeannonce. Den ene beskrivelse skal være på max 60 tegn, mens de andre 4 skal være på max. 90 tegn.
Når du skal skrive dine beskrivelser, så kan du gå mere i dybden med dine produkter. Det kunne være, hvad fx. dine Nike sko til kvinder er lavet af, om de kan modstå vand osv. Tænk kreativt, når du skriver disse beskrivelser.
Og endelig, nu skal du indtaste dit virksomhedsnavn. Meget simpelt. Du har 25 tegn at gøre godt med.
Og som noget af det sidste, skal du vælge din call-to-action (CTA), som bliver vist på nogle annoncer. Du kan bare lade det være op til Google Ads selv at vælge den, eller du kan vælge den. Jeg anbefaler, at du selv vælger den. Har du en webshop, så vil en oplagt CTA være “shop now”.
Audience signals
Som det sidste, du skal gøre, før du er færdig med din første asset group i din nye Performance Max kampagne, det er at lave audience signals. Næsten som navnet indikerer, så er audience signals, at du fortæller Google Ads, hvem som mine kunder muligvis er. Du giver med andre ord Google Ads nogle signaler for, hvem som du tror, at dine kunder, de er.
Det første du gør, det er at vælge “add an audience signal”, og nu kan du så begynde at lave din audience eller målgruppe.
Til at starte med, så giver du bare din målgruppe et navn, så du senere hen ved, hvad det er for en audience, som du har lavet til netop denne asset group.
Dernæst skal du vælge dine custom segments, som bl.a. er en liste over de search terms, eller google søgninger, som du tror eller ved, at folk søger efter, når de er interesseret i at købe dine produkter.
Når du har oprettet dette segment, så har du to valgmuligheder. Du kan vælge at lave dit custom segment ud fra personer, der er interesseret i dine produkter. Jeg anbefaler, at du ikke vælger den mulighed.
Så hellere vælg at lave et custom segment, som hedder “People who searched for any of these terms on Google”. Her giver du Google Ads en liste med search terms eller Google søgninger, som du enten ved eller tror, at kunder har søgt efter dine produkter på Google, og dernæst har konverteret.
Det næste, som du skal vælge, det er din data eller såkaldte customer match-lister. Det er lister, som du uploader til Google Ads med personer, der har afgivet deres email til din side. Enten ved køb af produkt, tilmelding til nyhedsbrev osv. Denne liste kan du dernæst uploade til Google Ads, som dernæst matcher de personer, der er på listen, med hvem de er i Googles økosystem. Dette kaldes også for “first party data”.
Det er ikke nødvendigt, at uploade denne liste, men altid en fordel, hvis du har sådan en liste med email.
Dernæst kan du vælge hvilke interesser eller prædefinerede målgrupper, at dine kunder befinder dig under. Du kan enten bare søge efter dem, eller du kan vælge ud fra Google Ads menuer.
Du kan vælge imellem disse typer af målgrupper:
- In-market segments: Det er målgrupper med personer, som er "i markedet" efter af købe et eller andet.
- Life events: Det er målgrupper, hvor personerne har været eller befinder sig i et life event, så som lige at du er flyttet eller har skiftet job osv.
- Detailed demographics: Det kan være, at du lige er blevet gift eller at du har en bestemt uddannelse.
- Employment: Det kan være, at du arbejder inden for en bestemt branche, eller i en større virksomhed.
- Affinity segments: Det er målgrupper med personer, som har en interesse i et bestemt område.
Og som det sidste, så skal du nu vælge en bestemt demografi. Er dine kunder primært mænd, kvinder samt hvilken alder har de typisk. Ved du det ikke, kan du bare lade denne kategori være.
Hvis vi igen tager eksemplet med Nike sko til kvinder, så vil jeg bare vælge “kvinder” under dette punkt.
Nu er du færdig med at lave dit audience signal, og du kan bare gemme det.
Udbygning & optimering
Tillykke! Nu har du enten lavet din første Performance Max-kampagne kun med dit shopping feed (shopping only), eller du har lavet en Performance Max-kampagne med alle assets. Og hvad nu? Lad mig forklare dig, hvad du kan gøre for hhv. at udbygge kampagnen eller optimere i den eksisterende.
Optimering af shopping only-kampagne
Har du lavet en shopping only Performance Max-kampagne, er der ikke så meget, du kan gøre. Du kan dog sikre dig, at dit shopping feed er helt opdateret med alle relevante kolonner, og at især dine overskrifter på dine produkter fremstår korrekt. Dette er en større opgave at få styr på, men til denne opgave, der skal du typisk bruge et værktøj, hvormed du kan optimere dit shopping feed. Er du interesseret i dette, så kontakt os.
Desuden kan du også tilføje audience signals til din shopping only-kampagne. På den måde hjælper du med at fortælle Google Ads, hvem dine potentielle kunder, de er.
Har du blot én asset group med alle dine produkter, så bare tilføj et audience signal. Men du kan også vælge at lave flere shopping only asset groups under samme kampagne, og til hver asset group lave et bestemt audience signal.
Lad os tage eksemplet med webshoppen, som solgte sko. Du kan fx. gruppere alle dine Nike sko til damer i én asset group med ét audience signal, hvor du fx. vælger kvinder og fravælger mænd under demographics. Og på samme vis gøre det samme med Nike sko for mænd osv.
Endvidere, så kan du også vælge at sætte et target-ROAS (return on ads spend) mål på din kampagne, som Google Ads skal forsøge at leve op til. Start altid konservativt og så kan du gradvist øge dit ROAS-mål efterhånden som T-ROAS går opad. Du finder denne instilling under kampagnens indstillinger.
Du kan også vælge at hæve kampagnens budget, men pas på det med og gør det gradvist. Husk altid, at din ROAS skal følge med, efterhånden som dit budget går opad.
Google Ads kan nemlig godt finde på at placere nogle af dine shopping-annoncer på diverse hjemmesider som TV2.dk, Ekstrabladet.dk osv, og det er ikke altid der, at du får flest salg fra.
Du kan se fra hvilke sider, at du får flest impressions (antal visninger) fra din Performance Max-kampagne ved at vælge menuen “Reports”, dernæst “Predefined Reports”, så “Other” og til sidst “Performance Max campaign placements”.
Optimering af Performance Max-kampagne med assets
De samme punkter, som jeg har gennemgået i forhold til optimering af en shopping only Performance Max-kampagne, kan du også anvende til at optimere i en kampagne, hvor du har tilknyttet alle assets.
Men forskellen mellem de to kampagnetyper er, at du i kampagnen med assets skal arbejde meget mere med dine billeder, tekst, video osv.
I forhold til billeder, så kan du sagtens scanne din side for at finde relevante produktbilleder, men du kan også lave dine egne creatives. Det kan eksempelvis være, at du har tilbud på et bestemt produkt, og til det formål, der laver du nogle lækre tilbudsbannere, som du kan føje til din asset group. Det er nærmest kun fantasien, som sætter grænser. Det eneste, som du skal tænke over, det er, at der skal være en rød tråd med alle de assets, som du tilføjer til din asset group. Er dine produkter Nike sko til kvinder, så skal creatives, test og video også handler om Nike sko til kvinder.
På samme måde som med at lave egne billeder, så kan du også lave dine egne videoer. Har du ikke lige et smart værktøj til at gøre det, så kan du også anvende Google Ads eget værktøj, hvori du kan lave videoer. Det hedder “asset library”, og det finder du under menuen “tools and settings”, dernæst “shared library” og så kan du finde “asset library”.
Og endelig kan du også teste og optimere i dine overskrifter, lange overskrifter og beskrivelser, som Google Ads bl.a. bruger til at lave søgeannoncer med. Husk igen, gentag ikke dig selv, tænk over, hvad kunden mangler/har brug for (pain points), og altid tænk på kvalitet frem for kvantitet.
Du har også mulighed for at slå “final URL expansion” til, når du laver denne kampagnetype. Dette beskrev jeg tidligere i denne artikel. Så går Google Ads ud og finder nye og ift. Google Ads selv relevante keywords fra din side at byde ind på. Og den sammenstykker så selv overskrifter og beskrivelser ud fra det, der står på din side, til at lave annoncerne med. Det er noget, som du kan teste, men gør du det, så husk bare at ekskludere irrelevante URLs, som Google Ads ikke må bruge til at finde nye keywords fra. Det kan være fra din FAQ-side, Medlemfordele, Privatindstillinger osv.
Afsluttende bemærkninger
Performance Max er en ret ny kampagnetype, og den udvikler sig hele tiden. Eksempelvis er det pt. ikke muligt at tilføje negative søgeord til kampagnen, kun hvis du skriver direkte til Google og beder dem om det. Og der findes ej heller en rapport, der viser helt præcist fra hvilke af Google Ads mange platforme, at trafikken fra kampagnen kommer fra, hvis du har opbygget en kampagne med alle assets.
Men det skal nok komme alt sammen. Lad os vente at se.
Er du i tvivl om noget i forbindelse med Performance Max, så skriv endelig til os.