Få Flere Kunder Med Annoncer På Google

Hvad er annoncer på Google?

Har du en forretning, og vil du gerne have flere kunder til den? Så skal du igang med Google annoncer. Men hvad er annoncer på Google for noget?

Kort sagt, der er Google annoncer dem, som du ser øverst i søgeresultaterne, når du søger efter noget på Google. Det kan være, du for eksempel søger “snedker roskilde”, og så får du vist nok mellem 3-5 annoncer helt øverst i resultaterne på Google. 

Du kan også kende dem på, at der er et lille “annonce” skilt øverst til venstre på annoncen. Efter annoncerne har du så de organiske resultater, som man ikke skal betale for at få vist.

Hvorfor er Google annoncer så vigtige?

Det hele handler om at blive set, når du har en forretning, og du gerne vil have flere kunder. Du kan enten sætte en annonce i avisen, radioen og endda på TV. Men langt de fleste gør også bruge af digitale annoncer, og det er er her, at annoncer på Google kommer ind i billedet. Dette kaldes også for Google Ads, og gennem den platform kan du købe trafik til din side.

Det kan for eksempel være, at du er en snedker, som har hjemme i Roskilde. Så vil du jo gerne have, at dine Google annoncer kommer så høj op i resultaterne på Google, når der er en potentiel kunde, som netop søger efter eksempelvis “snedker Roskilde”. 

I denne artikel vil vi fortælle dig om, hvordan du kommer øverst på Google med annoncer, så du kan få flere kunder via Google Ads.

Første skridt: Struktur

Når du skal starte ud med at lave en Google annoncer, så skal du først strukturere dine kampagner. Måden du gør dette på, det er ved at udvælge de søgeord, som du gerne vil byde ind på.

Hvad mener jeg med at byde ind?

Jamen, Google Ads er som en auktion. Du vælger nogle søgeord, som du gerne vil byde ind på i Google Ads’s auktioner. Så, når der er en person, som for eksempel søger efter “snedker roskilde”, så kan du sige til Google Ads, at du gerne vil være med i auktionen over for denne bruger med dine annoncer.

Du har nemlig en formodning om, at når der er nogen, som søger efter “snedker roskilde”, skal denne person muligvis bruge en snedker, som bor i Roskilde. Og er du en snedker fra Roskilde, vil du gerne have, at denne person, som søger efter “snedker roskilde”, han eller hun kender til din forretning. Det hele handler faktisk om relevans.

Så, du kan først udvælge de søgeord, som du vil byde ind på, og ud fra dem, skal du lave din Google Ads struktur. Igen, lad os tage eksemplet med snedkeren fra Roskilde.

Nu skal du bruge et værktøj, som kan finde søgeord på Google, samt hvor meget volumen disse søgeord har på Google hver måned. Du kan blandt andet bruge Google egen keyword planner, men det vil kræve, at du allerede har en Google Ads-konto.

Når du har fundet det værktøj, som du gerne vil bruge, skal du indtaste nogle søgeord, som har relation til din forretning. Igen, er du en snedker fra Roskilde, kan du bruge ord som “snedker roskilde”, “tømrer roskilde. Og lad os bare antage, at du også kan reparere møbler i træ, og derfor kan du også søge efter ord som “reparation af møbler” osv. Se her, hvad jeg har fundet af relevante søgeord på Google ud fra disse søgninger.

Det er altid godt at få et overblik over dine relevante søgeord, inden du begynder med at lave din Google Ads søgekampagne.

Når du har fundet de søgeord, som du vil byde ind på, skal du gruppere dem i temaer. Disse temaer skal være dine kampagner.

Jeg ser 2 temaer ud fra ovenstående søgeord.

  1. snedker/tømrer i Roskilde
  2. reparation af møbler
 

Anden skridt: Opsætning

Nu har du din struktur på plads. Næste skridt vil være, at du skal lave kampagnerne, annoncegrupperne og til sidst indsætte søgeordene, som du har udvalgt i første skridt.

Vi har faktisk lavet en Youtube-video, så du kan se, hvordan man laver en helt ny Google Ads søgekampagne trin for trin. Se den for at komme igang med din første Google Ads søgekampagne!

Tredje skridt: Budgivning

Som led i opsætningen af din søgekampagne, skal du også vælge hvilken budstrategi, som du skal bruge. I vores video nævner vi, at skal du starte med en helt ny kampagne, så kan du med fordel vælge at bruge maksimer antal klik eller maximize clicks. Det betyder, kort sagt, at du fortæller Google Ads, at du gerne vil have så mange klik, som du kan få, til din kampagne, som er en god start, fordi du ikke har noget konverteringsvolumen at trække på. Og på et senere tidspunkt, når du har mere data, kan du med fordel anvende nogle af de smart bidding budstrategier, som Google Ads indeholder. Mere om det nedenfor.

Smart bidding

Når det kommer til smart bidding, er  første spørgsmål, som du sikkert stiller dig, er hvorfor? Hvorfor skal jeg lade systemet tage kontrollen ud af mine hænder? Det er et rigtigt godt spørgsmål, fordi i sidste ende er det dine penge, som systemet bruger.  

Men fordelene ved at bruge en af de smarte budstrategier er følgende: 

Skal Du Bruge Hjælp Til Google Ads?

Har du ikke mod på at lave din egen Google Ads søgekampagne, så kan vi også hjælp. Start med at få lavet en gratis analyse af dit potentiale på Google Ads.

Gratis Analyse

Før du starter med smart bidding

Der er nogle ting, som du skal have på plads, inden Google anbefaler, at du giver dig i kast med smart bidding – vel og mærke, hvis du vil have de bedste resultater.

Konverteringssporing

Hvis du ikke sporer konverteringer, kan du ikke se, om en kampagne med en smart bidding-strategi virker eller ej. Der er flere måder, du kan spore konverteringer fra, vi anbefaler at du bruger Google Tag Manager.

Lav nok annoncer

Hvis du har lavet en søgekampagne og vil prøve dig af med smart bidding, kan vi anbefale at du laver min. 3 annoncer pr. annoncegruppe. Det skyldes, systemet automatisk roterer annoncerne til forskellige søgninger, hvor systemet vurderer, at en given annonce virker bedst.

Tilskrivningsmodeller

De fleste, der måler konverteringer igennem Google Ads, bruger en sidste-kliks tilskrivningsmodel. Det vil sige, at Google Ads tildeler hele konverteringen til det sidste klik på din annonce, som kunden har fortaget. Men Google anbefaler, at du ændrer denne model til en ikke-sidste-kliks tilskrivningsmodel, så som positionsbaseret. Dermed tildeler systemet automatisk mere værdi til de klik på dine annoncer, der gik forud for det sidste klik, og dermed kan man i Google Ads se mere valid konverteringsdata.

Målgrupper

Google anbefaler også, at du tilføjer forskellige målgrupper til dine kampagner, når du bruger smart bidding, fordi disse lister indeholder brugere, der har stor værdi for din forretning. Men på søgenetværket er det ikke nødvendigt at budjustere, du skal blot tilføje dem.

Specifikke annoncegrupper

Det er utrolig vigtigt, at du bygger dine annoncegrupper op således, at de er centreret omkring et bestemt emne. På den måde kan du også gøre dine søgeord og annoncetekster meget specifikke. Jo mere relevante annoncerne er, jo flere personer vil klikke på dem og dernæst konverterer på din hjemmeside.

Annoncer på Google og budstrategi

Når man taler om smart bidding på Google Ads, er der fire, som man oftest taler om. Disse er:

Udvidet CPC (ECPC)

Denne type af budstrategi er den mest gængse strategi at anvende, og den er ikke så forskellig fra manuel CPC. Udvidet CPC, eller også kaldet ECPC, kigger på de auktioner, som du deltager i med dine valgte søgeord. Når du går ind i en auktionen, kan systemet finde på at forhøje dit Max CPC-bud, hvis systemet vurderer, at der er gode chancer for en konvertering. Ligeledes, hvis systemet vurderer, at en given søgning ikke vil lede til en konvertering, vil det byde mindre end dit Max CPC-bud. Google Ads vil altid med ECPC forsøge at holde din gennemsnitlige CPC under dit Max CPC-bud, så du ikke kommer til at betale meget mere, end du havde forventet.

Husk at det ikke er nødvendigt at sætte budjusteringer på dine kampagner og annoncegrupper, når du bruger ECPC, bortset fra justeringer på enheder som mobil, tablet og computer.

Følgende netværk kan du anvende Udvidet CPC:

  • Søgenetværket
  • Displaynetværket
  • Shoppingnetværket

Hvornår skal du anvende Udvidet CPC?

Du kan anvende denne smarte budstrategi på kampagner, der ikke har nogle konverteringer, men hvis du vil anvende strategien på søgekampagner, er det fordelagtigt at have 15 konverteringer over en periode på 15 dage. Det er fordi, at så har systemet noget allerede eksisterende konverteringsdata, som det kan trække på for at vurdere, hvornår en søgning kan lede til en konvertering eller ej. 

Maksimer antal konverteringer

Som navnet indikerer, er målet med denne budstrategi at få så mange konverteringer som muligt inden for det budget, som du har sat. Dermed vil systemet med denne strategi ikke det på dit Max CPC-bud, men det vil forsøge at byde det beløb, der skal til, for at få en konvertering – selvfølgelig baseret på de konverteringsinformationer, som du allerede har.

Hvis du vil anvende denne strategi, skal du huske på følgnede ting:

Eksponeringsandel:  Hvis du har en eksponeringsandel, eller impression share på engelsk, skal den være under 90 procent, fordi hvis du allerede sidder på 90 procent af markedet, kan systemet ikke optimere for at finde yderligere konverteringer.

Delt budget: Det er vigtigt, at den kampagne, hvor du vil anvende maksimer antal konverteringer, ikke er en del af et delt budget.

Begrænset af budget: Hvis din kampagne er begrænset af budget, og du anvender denne strategi på kampagnen, skal du regne med, at du kommer til at bruge hele dit budget.

Følgende netværk kan du anvende Maksimer antal konverteringer:

  • Søgenetværket

Hvornår skal du anvende Maksimer antal konverteringer?

Vi anbefaler, at du har minimum 15 konverteringer på kampagnen over en periode på 30 dage, før at du kan anvende denne budstrategi.

Skal Du Bruge Hjælp Til Google Ads?

Har du ikke mod på at lave din egen Google Ads søgekampagne, så kan vi også hjælp. Start med at få lavet en gratis analyse af dit potentiale på Google Ads.

Gratis Analyse

Mål-CPA

Formålet med denne budstrategi er, at systemet forsøger at få så mange konverteringer som muligt til den mål-CPA, som du har sat. Det kan dog være svært at vide, hvad man skal sætte sin Mål-CPA til. Google anbefaler, at du ser, hvordan din gennemsnitlige Mål-CPA så ud de seneste 4 uger og bruger det tal.

Følgende netværk kan du anvende Mål-CPA:

  • Søgenetværket
  • Displaynetværket
  • Youtube
  • Apps

Hvornår skal du anvende Mål-CPA?

Du kan anvende Mål-CPA på søgekampagner, der har 30 eller flere konverteringer over en periode på 30 dage. Med Displaykampagner behøver du ikke at have nogle konverteringer, før du prøver dig af med Mål-CPA.

Fjerde skridt: Skriv annoncer

Tekstannoncer i Google er dem, som du ser over de organiske søgeresultater i Google. Det er også dem, som koster penge. Men det er der en grund til. Når du ligger øverst på Google, er der større sandsynelighed for, at der er nogen, der klikker på din annonce.

Overordnet set, er der to typer af annoncer, som du kan vælge at lave, hvis du gerne vil arbejde med betalte annoncer i Google – også kaldet Google Ads. Det er henholdsvis responsive annoncer, og så er det udvidede tekstannoncer, som vi vil snakke om først.

Hvad indeholder annoncer på Google?

I dag hedder annoncer på Google responsive søgeannoncer. Det er en annoncetype, hvor du kan tilføje op til 15 overskrifter og fire beskrivelser. Men vent lige. Kan man overhoved få vist så mange overskrifter og beskrivelser på én gang, når ens annoncer bliver vist i Google-søgningerne? Nej, det kan man dog ikke.

Med responsive søgeannoncer kan du tilføje op til 15 overskrifter og 4 beskrivelser i samme annonce!

Måden, som denne annoncetype fungerer på, det er, at Google Ads-algoritmen tester de forskellige kombinationer af overskrifter og beskrivelser af for at se, hvad der virker bedst. Man kan så se, efter noget tid, hvilke kombinationer, der har fået flest visninger. På den måde bliver flere kombinationer af overskrifter og beskrivelser testet på den målgruppe, som du gerne vil ramme med dine annoncer.

En anden smart ting, som du kan gøre med responsive søgeannoncer, er, at du kan pinne eller fastfryse én eller to af overskrifterne, så de altid bliver vist. Du kan for eksempel fastfryse den eller de overskrifter, der får flest visninger, så de bliver vist hver gang.

Og en anden ting, som Google Ads har gjort, det er, at de har autogeneret disse responsives søgeannoncer for dig på baggrund af dine eksisterende annoncer samt hjemmeside. Disse annoncer kan du se inde i anbefalingssektionen af Googel Ads, og så kan du faktisk, uden selv at sætte et eneste komme, tilføje x-antal responsive søgeannoncer til dine annoncegrupper. Ret smart, ikke. Husk dog lige at læse dem igennem, inden du trykker anvend!

Sådan ser en Google Ads-annonce ud på desktop.
Og sådan ser en annone ud på Google, når du ser den på mobile.

Hvordan laver man en god Google annonce?

Hvad skal en god Google annonce indeholde? Hvordan laver man en annonce, der sælger? Her kommer et par ting, som du skal huske, når du sidder ved tastaturet og skal til at skrive tekstannoncer:

Eksperimenter

Skriv mindst tre tekstannoncer pr. annoncegruppe. På den måde kan du bruge forskellige budskaber i de forskellige annoncer for at se, hvad der virker bedst. Husk at Google Ads automatisk roterer mellem annoncerne så de mest effektive bliver vist oftest. 

Inkluder mindst ét af dine søgeord

Husk at inkludere mindst ét af dine søgeord i din annoncetekst. Dette gør, at dine annoncer bliver relevante for de personer, som finder dine annoncer på søgenetværket.

Fremhæv det, der gør dig unik

Hvis du tilbyder dine kunder gratis forsendelse eller 24-timers support, skriv det i din annonce.

Giv kunderne mulighed for at foretage handling

Hvis du gerne vil have, at kunderne foretager en handling på din hjemmeside, skriv det. For eksempel, køb, ring eller bestil. 

Match annoncen til din landingside

Det er vigtigt, at dine landingside indeholder det, der står i din annonce, så personer, der klikker på din annonce ikke bliver overrasket, når de ander på din hjemmeside.

Store eller små begyndelsesbogstaver?

Det er ikke tilladt at skrive et helt ord med kun store bogstaver, for eksempel “KØB NIKE SKO ONLINE NU”. Men det er selvfølgelig tilladt at starte hvert ord med stort begyndelsesbogstav. Det, som vi anbefaler, det er, at du starter med stort, når det er stednavne, brands eller vigtige ord, der har særlig betydning for dit budskab. Andre ord, som for eksempel forholdsord, anbefaler vi, at du bare skriver dem med småt. På den måde fremhæver du automatisk de ord, som er mest relevans. Eksempelvis: “Bedste Maler på Sjælland”.

Hver overskrift har en betydning

Som vi nævnte tidligere, er det vigtigt, at hver overskrift har en betydning. Vi anbefaler, at overskrift ét skal indeholde det søgeord, som du gerne vil have at annoncen bliver fundet på. Overskrift to skal indeholde et af dine KPI’er, og overskrift tre skal være en CTA (call-to-action). Se eksemplet nedenfor:

  • Overskrift 1: Bedste Maler på Sjælland
  • Overskrift 2: Prisgaranti på alle aftaler
  • Overskrift 3: Ring & Bestil i dag

Femte skridt: Lav annonceudvidelser

Når man opretter en annonce via Google Ads, er det ofte kun begrænset information, der vises om dig og din virksomhed. Men det er bevist, at jo mere tilgængelig information, der er, jo mere tilbøjelig er en kunde eller bruger til at klikke. Derfor er Google udvidelser værd at kende til og bruge for dig, der gerne vil have maksimalt ud af dine annoncer i søgemaskinen.

Med Google udvidelser kan du nemlig udvide dine annoncer med mere brugbar information, fx om dine produkter eller dine åbningstider. Det er også muligt at tilføje en opkaldsfunktion, så dine kunder kan tage direkte kontakt. Ved at udvide dine annoncer øger du chancerne for, at kunderne klikker på netop din annonce og vælger dig frem for konkurrenterne. Det bedste ved udvidelserne er, at de er gratis at tilføje til dine kampagner.

Google udvidelser med info

Der findes forskellige typer og former for Google udvidelser. En af dem er infoudvidelser, der giver mere information til dine kunder. Det giver mulighed for at promovere unikke tilbud til dine kunder, fx ved at lægge vægt på kundeservice døgnet rundt eller gratis fragt og retur. Det er med til at fremhæve din virksomheds fortrin ved hjælp af nogle få ord eller en sætning.

Det er vigtigt at være kort og konkret, da man ikke har meget plads at gøre godt med. Infoudvidelserne kan tilpasses den enkelte kampagner og annoncegrupper, så forskellig information vises i forskellige situationer. Du kan også tidsindstille infoudvidelser – fx sådan at et budskab kun vises før kl 12 eller kun vises på en speciel dag som fx Black Friday.

Her kan man se et eksempel på en udvidelse med info. Den info, som er inkluderet i dette eksempel er "ingen lange bindinger".

Udvidelser med undersidelinks

Du kan også tilføje udvidelser med links til undersider. Det kan fx være links til et bestemt blogindlæg eller et produkt, som giver mening i forhold til den enkelte søgning. På den måde kan du lede dine kunder direkte til den underside, der er relevant for dem, så de ikke skal lede hele din side igennem. En af fordelene ved udvidelser med undersidelinks er desuden, at de nemt kan skiftes ud og erstattes med andre sider. Du kan også tilpasse dine undersidelinks til mobilenheder til de kunder, der søger på deres telefon.

Sådan ser en udvidelse med undersidelinks ud.

Mere website-info på dine annoncer

Det er også muligt at bruge udvidelser med website-info. Det er en nærmere beskrivelse af, hvad man kan finde på din hjemmeside. Eksempelvis kan en webshop tilføje information med nogle af de brands eller modeller, der sælger. Rejsehjemmesider kan tilføje destinationer og udvalgte hoteller, og sådan kan man blive ved. Igen er det med til at fange kundens opmærksomhed og lede vedkommende videre ind på websitet.

Og her kan ses et eksempel på en website-info udvidelse, hvor der er valgt forskellige tjenester.

Opkaldsudvidelser

Med en opkaldsudvidelse giver du kunden mulighed for at ringe direkte fra annoncen – altså uden om din hjemmeside. Det giver samtidig mulighed for at spore et telefonnummer, så du kan se præcis, hvilke annoncer, der giver flest værdifulde opkald og salg.

Her ses en opkaldsudvidelse, hvor man kan få vist sit telefonnummer i annoncen.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on linkedin
Så har Google endelig introduceret en ny feature: negative søgeord på kontoniveau over hele verden. Og hvad betyder så det for dig som annoncører? Kort sagt, så får du mere kontrol over hvilke typer søgninger dine annoncer skal vises på på bla. søge- og
Vil du sikre dig, at man kan genkende dit brand på Google, når du kører Google Ads søgenannoncer? Hvis ja, så er Google ved at lancere en ny feature, hvor man kan tilføje både sit logo og sit firmanavn til søgeannoncerne, når de bliver
Har du en virksomhed eller en webshop, og vil du gerne skabe synlighed omkring din forretning, så skal du prøve Google display. Kort sagt, der er Google display annoncering på Googles displaynetværk. Du kender disse annoncer som banner-annoncer, som du ser rundt omkring på