Google annoncering med smart bidding

Smart Bidding med Google Ads - Online Markedsføring - The Online Gurus

Prøv dig af med Google annoncering med Google Ads’ smarte budstrategier, hvis du vil spare tid samt få mere ud af dine annoncekroner.

Det første spørgsmål, som du sikkert stiller dig, når det handler om smart bidding med Google annoncering er hvorfor? Hvorfor skal jeg lade systemet tage kontrollen ud af mine hænder? Det er et rigtigt godt spørgsmål, fordi i sidste ende er det dine penge, som systemet bruger.

Men fordelene ved at bruge en af de smarte budstrategier er følgende:

Mange signaler: Googles algoritme er efterhånden så sufistikeret og trækker på så mange signaler for at afgive de rette bud, at den overgår selv den bedste Google Ads-hjerne, selvfølgelig under forudsætning af, at strategierne bliver brugt rigtigt.  

Tidsbesparelse: Ved at frigive tid fra manuelt at sætte og justere bud, kan du i stedet bruge den tid på andre ting i din Google Ads-konto.

Bedre resultater: Hvis man vælger den rette strategi til den rette kampagne, vil solide resultater også følge trop. Bedre resultater end hvis du anvender manuel budgivning.

Før du begynder med smart bidding

Der er nogle ting, som du skal have på plads, inden Google anbefaler, at du giver dig i kast med smart bidding – vel og mærke, hvis du vil have de bedste resultater.

Online Markedsføring - The Online Gurus - Google Annoncering

Konverteringssporing: Hvis du ikke sporer konverteringer, kan du ikke se, om en kampagne med en smart bidding-strategi virker eller ej. Der er flere måder, du kan spore konverteringer fra, vi anbefaler at du bruger Google Tag Manager.

Søgekampagner 

Lav nok annoncer: Hvis du har lavet en søgekampagne og vil prøve dig af med smart bidding, kan vi anbefale at du laver min. 3 annoncer pr. annoncegruppe. Det skyldes, systemet automatisk roterer annoncerne til forskellige søgninger, hvor systemet vurderer, at en given annonce virker bedst.

Tilskrivningsmodeller: De fleste, der måler konverteringer igennem Google Ads, bruger en sidste-kliks tilskrivningsmodel. Det vil sige, at Google Ads tildeler hele konverteringen til det sidste klik på din annonce, som kunden har fortaget. Men Google anbefaler, at du ændrer denne model til en ikke-sidste-kliks tilskrivningsmodel, så som positionsbaseret. Dermed tildeler systemet automatisk mere værdi til de klik på dine annoncer, der gik forud for det sidste klik, og dermed kan man i Google Ads se mere valid konverteringsdata.

Målgrupper: Google anbefaler også, at du tilføjer forskellige målgrupper til dine kampagner, når du bruger smart bidding, fordi disse lister indeholder brugere, der har stor værdi for din forretning. Men på søgenetværket er det ikke nødvendigt at budjustere, du skal blot tilføje dem.

Specifikke annoncegrupper: Det er utrolig vigtigt, at du bygger dine annoncegrupper op således, at de er centreret omkring et bestemt emne. På den måde kan du også gøre dine søgeord og annoncetekster meget specifikke. Jo mere relevante annoncerne er, jo flere personer vil klikke på dem og dernæst konverterer på din hjemmeside.

Shoppingkampagner 

Hvis det varierer fra produkt til produkt, hvor mange penge du får igen efter annonceudgifterne er betalt (ROAS), er det en god ide at opdele dem, så de er grupperet efter lignende ROAS.

Displaykampagner

Responsive displayannoncer: Hvis du vil have mest muligt ud af din displaykampagne, hvad end du bruger smart bidding eller ej, er det vigtigt at lave responsive displayannoncer. Disse annoncer tilpasser sig automatisk det sted på nettet, hvor annoncen bliver vist, så den fremstår mest indbydende for dem, der ser den

Hvilke typer af budstrategier er der med Google annoncering?

Når man taler om smart bidding på Google Ads, er der fire, som man oftest taler om. Disse er:

Online Markedsføring - The Online Gurus - Google Annoncer

Udvidet CPC (ECPC)

Denne type af budstrategi er den mest gængse strategi at anvende, og den er ikke så forskellig fra manuel CPC. Udvidet CPC, eller også kaldet ECPC, kigger på de auktioner, som du deltager i med dine valgte søgeord. Når du går ind i en auktionen, kan systemet finde på at forhøje dit Max CPC-bud, hvis systemet vurderer, at der er gode chancer for en konvertering. Ligeledes, hvis systemet vurderer, at en given søgning ikke vil lede til en konvertering, vil det byde mindre end dit Max CPC-bud. Google Ads vil altid med ECPC forsøge at holde din gennemsnitlige CPC under dit Max CPC-bud, så du ikke kommer til at betale meget mere, end du havde forventet.

Husk at det ikke er nødvendigt at sætte budjusteringer på dine kampagner og annoncegrupper, når du bruger ECPC, bortset fra justeringer på enheder som mobil, tablet og computer.

Følgende netværk kan du anvende Udvidet CPC:

 • Søgenetværket
 • Displaynetværket
 • Shoppingnetværket

Hvornår skal du anvende Udvidet CPC?

Du kan anvende denne smarte budstrategi på kampagner, der ikke har nogle konverteringer, men hvis du vil anvende strategien på søgekampagner, er det fordelagtigt at have 15 konverteringer over en periode på 15 dage. Det er fordi, at så har systemet noget allerede eksisterende konverteringsdata, som det kan trække på for at vurdere, hvornår en søgning kan lede til en konvertering eller ej. 

Maksimer antal konverteringer

Som navnet indikerer, er målet med denne budstrategi at få så mange konverteringer som muligt inden for det budget, som du har sat. Dermed vil systemet med denne strategi ikke det på dit Max CPC-bud, men det vil forsøge at byde det beløb, der skal til, for at få en konvertering – selvfølgelig baseret på de konverteringsinformationer, som du allerede har.

Hvis du vil anvende denne strategi, skal du huske på følgnede ting:

Eksponeringsandel:  Hvis du har en eksponeringsandel, eller impression share på engelsk, skal den være under 90 procent, fordi hvis du allerede sidder på 90 procent af markedet, kan systemet ikke optimere for at finde yderligere konverteringer.

Delt budget: Det er vigtigt, at den kampagne, hvor du vil anvende maksimer antal konverteringer, ikke er en del af et delt budget.

Begrænset af budget: Hvis din kampagne er begrænset af budget, og du anvender denne strategi på kampagnen, skal du regne med, at du kommer til at bruge hele dit budget.

Følgende netværk kan du anvende Maksimer antal konverteringer:

 • Søgenetværket

Hvornår skal du anvende Maksimer antal konverteringer?

Vi anbefaler, at du har minimum 15 konverteringer på kampagnen over en periode på 30 dage, før at du kan anvende denne budstrategi.

Mål-CPA

Formålet med denne budstrategi er, at systemet forsøger at få så mange konverteringer som muligt til den mål-CPA, som du har sat. Det kan dog være svært at vide, hvad man skal sætte sin Mål-CPA til. Google anbefaler, at du ser, hvordan din gennemsnitlige Mål-CPA så ud de seneste 4 uger og bruger det tal.

Følgende netværk kan du anvende Mål-CPA:

 • Søgenetværket
 • Displaynetværket
 • Youtube
 • Apps

Hvornår skal du anvende Mål-CPA?

Du kan anvende Mål-CPA på søgekampagner, der har 30 eller flere konverteringer over en periode på 30 dage. Med Displaykampagner behøver du ikke at have nogle konverteringer, før du prøver dig af med Mål-CPA.

Mål-ROAS

ROAS står for Return on Ads Spend. Hvad denne strategi forsøger, det er, at få et bestemt udbytte ud af dine annoncekroner. For eksempel, hvis du gerne vil have dobbelt så mange penge ind i udbytte fra de annoncekroner, som du bruger på Google Ads, så sætter du ROAS til 200 procent – altså et 2:1 udbytte.

Det er klart, at nogle konverteringer kan returnere et højere afkast end andre, men samlet set vil systemet forsøge at opnå en gennemsnitlig Mål-ROAS, som du har sat på kampagneniveau.

Igen, når du skal regne ud, hvad du skal sætte din ROAS til, er det en god idé at se på, hvordan den har været de sidste 4 uger, og så sætte den på det niveau. Du kan se Mål-ROAS ved at se på konverteringsværdien/kost.

Følgende netværk kan du anvende Mål-ROAS:

 • Søgenetværket
 • Displaynetværket
 • Shoppingnetværket
 • Apps

Hvornår skal du anvende Mål-ROAS?

Det er mest almindeligt at anvende Mål-ROAS på shoppingkampagner. Her anbefaler Google, at du som minimum har 15 konverteringer over en periode på 30 dage, men hvis systemet skal køre optimalt, skal du helst have 50 konverteringer over samme periode.

The Online Gurus kan hjælpe dig!

Hvis du vil lære mere omkring ovenstående løsninger, og hvordan det helt konkret kan hjælpe din virksomhed i online markedsføringen, så bestil en gratis konsultationstime hos os.

Tag kontakt til os og hør nærmere om, hvordan vi kan hjælpe dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *