fbpx

Google Shopping pris – hvilken rolle spiller det?

Google Shopping pris - hvilken rolle spiller det?

Google Shopping har den fordel, at potentielle kunder kender prisen på dit produkt, inden de går videre ind på din hjemmeside. Kunderne har altså allerede vurderet din pris som interessant, før de kigger nærmere på produktet.

Prisen har måske en langt mere afgørende betydning, end du er opmærksom på, når det kommer til Google Shopping. Google Shopping er nemlig meget følsom over for prisfastsættelser i forhold til, hvordan din pris bliver sammenlignet med alle dine konkurrenters produkter og priser.

google shopping priser
På Google Shopping har pris en stor rolle at spille.

Hvorfor påvirker prisen visninger på Google Shopping?

En undersøgelse har kastet lys over, hvordan prisen påvirker ydelsen og hvorfor. Den har ligeledes givet en indsigt i, hvordan du kan udnytte Google Shopping, så det bliver mest mulig rentabelt for din webshop.

Google Shopping kan en prisstigning på et produkt medføre en reduktion på hele 60 % færre klik på produktet. Det er naturligvis forventeligt, at billigere produkter genererer en højere klikfrekvens.

Af undersøgelsen fremgår det, at Google Shopping rent faktisk favoriserer produkter til en lavere pris. Det viste sig ved, at produktannoncer med en lavere pris blev vist ved et større antal relevante søgninger.

billige produkt priser på google shopping
Google Shopping favoriserer billige produkter.

Årsagen til at Google Shopping sætter de billige produkter i første række, når det kommer til visninger, er naturligvis, at de får flere klik. Flere klik betyder en større indtægt for Google Shopping.

Tænk over din strategi i forhold til priser på Google Shopping

Hvis du er den eneste, der sælger dine produkter, skal du ikke bekymre dig om konkurrenternes priser og Google Shopping favorisering af priserne på produkterne.

Det betyder nemlig, at ønsker en kunde dit produkt, så er det dig de kommer til gennem Google Shopping. Dette gælder dog for langt de færreste webshop-ejere, så hvad stiller du op? De fleste webshop-ejere har masser af konkurrenter at slås med på Google Shopping. Lad os sige, at du sælger tøj, som er et område, hvor der er et hav af konkurrenter.

google shopping konkurrenter
Tøj og sko er et område med meget konkurrence på Google Shopping-platformen.

Du kan naturligvis lave en strategi, der går ud på at sælge alle dine produkter til en lavere pris end dine mange konkurrenter. Det vil dog ikke komme dig til gode i sidste ende, da du kan ende med røde tal på bundlinjen, hvis du sælger alt meget billigt.

Kundernes adfærdsmønster og Google Shoppings rangering af produkterne

Når kunder søger på et produkt, viser Google Shopping alle de annoncører, der tilbyder det respektive produkt. Det resultat, der ligger først i rækken, får normalt de fleste klik.

google shopping ads rangering
Du kan få vist dine shoppingannoncer på tværs af hele Google-netværket.

Den føromtalte undersøgelse fandt ud af, at den første annoncørs produkt, der blev vist, var cirka 19 % billigere end gennemsnitsprisen, mens den anden annoncørs produkt i gennemsnit var 2 % billigere.

Det betyder, at selv små prisforskelle afgør, om dit produkt vises. Er dit produkt ikke blandt de billigste i forhold til dine konkurrenter, falder trafikken på din hjemmeside drastisk. 

Dog køber kunder ikke altid det, som de først klikker ind på. Derfor blev der også, som en del af undersøgelsen, analyseret på, hvad folk egentlig købte efter at have klikket på en Google Shopping-annonce. Denne analyse blev foretaget i kategorien tøj og viste, at kunder langt fra altid køber det produkt, de oprindeligt klikkede ind på.

Analysen viste følgende:

  • At 34 % købte det produkt de oprindeligt klikkede ind på
  • At 16 % købte et andet produkt i den samme tøjkategori
  • At 14 % købte et andet produkt i en helt anden tøjkategori
  • De sidste 36 % købte et helt andet mærke fra en anden annoncør

Sådan bruger du prisen til din fordel på Google Shopping

Kundernes adfærdsmønster og Google Shoppings rangering af produkter kan du vende til din fordel. Dit grundlæggende mål med dine Google Shopping-annoncer skal nemlig være, at du, ved hjælp fra Google Shopping, får kunderne til at besøge din webshop. Det gør du ved at udvælge nogle få nøgleprodukter, som du annoncerer til en konkurrencedygtig pris – altså billigere end dine konkurrenter.

Læs mere om her, hvordan du strukturerer dine Google Shopping-kampagner.

Undersøgelsen fremhæver nemlig vigtigheden af nøgleprodukter til en lavere pris, fordi at det faktisk kun er 10 % af alle produkter på Google Shopping, der ligger til grund for 60 % af trafikken på en webshop. Det er derfor en smart og relevant metode i forhold til Google Shopping, at du sælger udvalgte produkter til en lavere pris.

sæt lavere produkt priser på webshoppen
Ha især fokus på produkter til en lav pris, når du skal i gang med Google Shopping.

Disse produkter skaber nemlig en øget trafik fra Google Shopping på din webshop, og muligheden for at kunderne køber andre af dine produkter, som ikke er sat til en billigere pris end dine konkurrenters.

Gratis konsultation

Er du allerede i gang med Google Shopping, eller overvejer du at gå i gang, kan du kontakte os, så skal vi nok – ganske gratis – fortælle dig langt mere om Google Shopping.

Bestil Gratis Konsultation