fbpx

Guide: Alt du skal du vide om Facebook-annoncering

Guide: Alt du skal du vide om Facebook-annoncering

Vil du i gang med at markedsføre din virksomhed via internettet? Så har du sikkert hørt, at Facebook annoncering er et godt sted at starte. Det er det største sociale netværk i verden med 2,2 milliarder aktive brugere, hvoraf næsten 1,5 milliarder er aktive hver dag.

Fra en start, hvor platformen primært blev brugt af venner og familie til at dele hverdagsting, er Facebook nu blevet en vigtig aktør, når det kommer til virksomheders markedsføring. At bruge tid på at lære Facebook-annoncering og markedsføring er derfor tiden og investeringen værd.

Her vil vi vise dig de grundlæggende elementer i, hvordan du bruger Facebook til din fordel, og hvilke 4 fundamentale område, som du skal specielt være ompærksom på, når du går i gang med at bygge Facebook kampagner. Disse 4 områder du skal fokusere på er:

 • Targeting (målgruppe)
 • Placements på Facebook (placeringer)
 • Creatives (billeder og video)
 • Ad copy (tekst)
facebook anonceringsmål
På Facebook er der nogle fundamentale områder, som du skal have styr på, inden du begynder med din online markedsføring på det sociale medie.

Guiden henvender sig til dig, der gerne vil lære mere om markedsføring og annoncering på Facebook.

1. Targeting (målgruppe)

Facebook tilbyder, at du kan målrette dine annoncer super præcist efter lige præcis de brugere, eller kunder du gerne vil have din annoncer vises til. Du kan nemlig oprette annoncer, der er målrettet mod bestemte geografiske områder, aldersgrupper, uddannelsesniveauer m.m, jobtitler, interesser osv. Du kan herved målrette dine annoncer mod bestemte målgrupper baseret på stort set alt, hvad der kan findes i deres profiler, samt spore din succes med hvert segment.

facebook målretninger
Husk at målrette dine annoncer mod det rette publikum.

Dvs. du kan i princippet vælge 2 måde at målrette efter – bred eller specifik. Hvormed du i en bred målretning måske kun vælger få ting at målrette efter som feks. hele DK og alle kvinder mellem 18 år og 55 år.

facebook bred målretning
Eksempel på målretning på område, aldersgruppe og køn.

Hvor i mod en specifik målretning ville være feks. København, kvinder mellem 25-55 år, som interessere sig for håndbold.

facebook speficik målretning
Mere snæver målretning på kvinder, fra 25-55 år, der bor i København, og der er interesseret i håndbold.

Er du også interesseret i Facebook retargeting, hvor du målretter dine annoncer mod personer, der på forhånd har besøgt din side, kan du læse mere om dette her: Facebook Retargeting

Du kan eventuelt starte med placeringen eller lokationen, hvis det er vigtigt. Du kan angive enten by, postnummer m.m. Dette fungerer især godt for lokale virksomheder, der ønsker at nå ud til en målgruppe i et bestemt område. Derfra kan du vælge grundlæggende demografi herunder civilstatus, alder, arbejdsplads, uddannelse, fødselsdag og meget mere.

Du kan eksempelvis også målrette annoncer mod personer, der netop er flyttet. Så hvis du ejer en virksomhed i Lyngby og ønsker at finde alle de personer, der for nyligt er flyttet til området, kan du målrette dine annoncer og annoncetekst til disse personer. Du kan vælge alle de forskellige målretninger på dit Ad-set niveau, og der kan du nemlig søge og specificere mod personer baseret på deres interesser, jobtitler og alle de andre egenskaber, som vil være relevante for dine annoncer:

facebook interesse målretninger
Når du har valgt din målretning, kan du også vælge at begrænse din målgruppe yderligere.

Den helt store fordel ved en målrettet annoncering er, at du kan oprette forskellige annoncer for forskellige demografiske grupper. Jo mere målrettet en annonce er, jo bedre resultater er der typisk mulighed for at opnå. Du kan se alle de forskellige type Facebook målretninger på denne blog artikel fra Wordstream.

Placements på Facebook (placeringer)

Når det kommer til Facebook-annoncer, er der flere ting, som gør dine annoncer mere effektive – og her er det vigtigt at have placeringen med i dine overvejelser.

mest brugte Facebook annonce placeringer
Eksempler på, hvor dine annoncer kan blive vist på Facebook.

Faktisk kan placeringen af dine annoncer ændre markant på, hvor meget annoncerne bliver set, samt hvor mange der ender med at klikke ind på dem. Det er derfor en god idé at overveje, hvor du ønsker at placere dine annoncer.

facebook annonce placeringer
Du kan også vælge, om Facebook selv skal stå for at placere dine annoncer for dig, eller om du manuelt vil styre det.

Du kan vælge at vise dine annoncer på automatiske placeringer, hvor du ikke selv har kontrol over, hvor de bliver fremvist henne. Men du kan også selv vælge dine placeringer. Men hvor kan du placere dine annoncer henne?

 • Nyhedsfeedet (nyheder)
 • Højre kolonne
 • Messenger-indbakken og beskeder
 • Nyhedsfeedet på mobiler
 • Markedspladsen på Facebook
 • Video-feedet
 • Stories

Derudover er der mulighed for at placere dine annoncer på eksterne hjemmesider og i eksterne apps ved brug af annoncenetværket, som bliver kaldt Audience Network. Valg af placering afhænger i høj grad af din annonce samt dit budget, da nogle er mere populære end andre samt dyrere. Læs mere om placements på Facebooks supportside.

manuelle facebook annonce placeringer
Sådan ser det ud, når du manuelt skal vælge dine placeringer på Facebook.

Creatives (billeder og video)

Det vigtigste element, i din markedsføring på Facebook, er billeder og video. Billeder og videoer fanger nemlig din målgruppes opmærksom først, hvorefter de giver sig tid til at kigge på resten. Så derfor kan du vælge at bruge blikfanget på en kreativ måde, så billedet står ud, enten med farvekontraster eller andre elementer.

facebook billeder og creatives
Vær kreativ, når du skal designe dine annoncer på Facebook.

Det er vigtigt, at du gør dig umage, når det kommer til kvaliteten af dine billeder og videoer. Sørg for, at det rent faktisk er noget, som din målgruppe får lyst til at kigge på. Du skal dog være opmærksom på billedernes og videoernes størrelse. Der er i princippet 3 størrelser du bør sigte efter:

 • Feed: 1:1, 4:5 eller 16:9
 • Højre kolonne: 1.91:1
 • Story: 9:16

Den mest anbefalede opløsning til annoncebilleder er 1080 x 1080 pixels (1:1), eller 1200 x 628 pixels (16:9) og 1080 x 1920 pixels (9:16) til Storys. Ønsker du tekst på dit billede, så var der tidligere en restiktion mod at have for meget tekst på sine billeder, men denne restriktion er nu fjernet af Facebook. Du kan derfor have alt det test på dine billeder, som du vil, men Facebook mener selv, at mindre tekst på ens billeder vil gøre, at dine annoncer performer bedre. Når det kommer til videoer, skal videoformaten være 9:16 til 16:9 med en maksimumstørrelse på 4 GB. Du kan se en liste med krav og anbefalinger til videoer og billeder her.

Ad copy (tekst)

Billeder er ekstremt vigtige i Facebook-annoncer, men tekst er også afgørende. Hvis du bruger penge på en Facebook-annonce, skal du sikre dig, at den gør sit arbejde.

God tekstforfatning kan overtale din målgruppe til at klikke sig ind på din hjemmeside. Tekst fungerer nemlig som en vejledning – den viser folk, hvor de skal hen, og hvad de skal gøre.

Samtidigt kan tekst overtale, ophidse og underholde samt gøre valget om at købe dine produkter eller din ydelse til at virke indlysende. Tekst er derfor en vigtig del af en vellykket annonce på Facebook.

Du kan bruge disse principper til at skrive de bedste annoncer:

1. Skriv altid direkte til din målgruppe.

2. Skriv forskellige Facebook-annoncer til forskellige mennesker.

3. Lav kun én call-to-action.

4. Hold det kort og fokuseret: Hvad får man ud af at bruge dit produkt, og hvordan vil det hjælpe en potentiel køber?

5. Brug simpelt sprog, der er let at forstå.

Gratis konsultation

Skal du i gang med annoncering på Facebook, eller er du allerede i gang, så kan vi hjælpe – ganske gratis. Vi kan give dig en gratis konsultation omkring Facebook annoncering. Tryk på linket neden for, hvis du vil vide mere.

Bestil Gratis Konsultation