Alt du skal du vide om Facebook annoncering

facebook annoncering

Vil du i gang med at markedsføre din virksomhed via internettet, så har du sikkert hørt, at Facebook annoncering er et godt sted at starte. Det er det største sociale netværk i verden med 2,2 milliarder aktive brugere, hvoraf næsten 1,5 milliarder er aktive hver dag.

Fra en start, hvor platformen primært blev brugt af venner og familie til at dele hverdagsting, er Facebook nu blevet en vigtig aktør, når det kommer til virksomheders markedsføring. At bruge tid på at lære Facebook-annoncering og markedsføring er derfor tiden og investeringen værd.

Her vil vi vise dig de grundlæggende elementer i, hvordan du bruger Facebook til din fordel, og hvilke 4 fundamentale område, som du skal specielt være opmærksom på, når du går i gang med at bygge Facebook kampagner. Disse 4 områder du skal fokusere på er:

Guiden henvender sig til dig, der gerne vil lære mere om markedsføring og annoncering på Facebook.

1. Targeting (målgruppe)

Facebook tilbyder, at du kan målrette dine annoncer super præcist efter lige præcis de brugere, eller kunder du gerne vil have din annoncer vises til. Du kan nemlig oprette annoncer, der er målrettet mod bestemte geografiske områder, aldersgrupper, uddannelsesniveauer m.m, jobtitler, interesser osv. Du kan herved målrette dine annoncer mod bestemte målgrupper baseret på stort set alt, hvad der kan findes i deres profiler, samt spore din succes med hvert segment.

Dvs. du kan i princippet vælge 2 måde at målrette efter – bred eller specifik. Hvormed du i en bred målretning måske kun vælger få ting at målrette efter som feks. hele DK og alle kvinder mellem 18 år og 55 år.

Hvor i mod en specifik målretning ville være feks. København, kvinder mellem 25-55 år, som interessere sig for håndbold.

Skal Du Bruge Hjælp Til Facebook Ads?

Har du ikke mod på at lave dine egne Facebook Ads kampagner, så kan vi også hjælp. Start med at få lavet en gratis analyse af dit potentiale på Facebook Ads.

Gratis Analyse

Er du også interesseret i Facebook retargeting, hvor du målretter dine annoncer mod personer, der på forhånd har besøgt din side, kan du læse mere om dette herFacebook Retargeting

Du kan eventuelt starte med placeringen eller lokationen, hvis det er vigtigt. Du kan angive enten by, postnummer m.m. Dette fungerer især godt for lokale virksomheder, der ønsker at nå ud til en målgruppe i et bestemt område. Derfra kan du vælge grundlæggende demografi herunder civilstatus, alder, arbejdsplads, uddannelse, fødselsdag og meget mere.

Du kan eksempelvis også målrette annoncer mod personer, der netop er flyttet. Så hvis du ejer en virksomhed i Lyngby og ønsker at finde alle de personer, der for nyligt er flyttet til området, kan du målrette dine annoncer og annoncetekst til disse personer. Du kan vælge alle de forskellige målretninger på dit Ad-set niveau, og der kan du nemlig søge og specificere mod personer baseret på deres interesser, jobtitler og alle de andre egenskaber, som vil være relevante for dine annoncer:

Den helt store fordel ved en målrettet annoncering er, at du kan oprette forskellige annoncer for forskellige demografiske grupper. Jo mere målrettet en annonce er, jo bedre resultater er der typisk mulighed for at opnå. Du kan se alle de forskellige type Facebook målretninger på denne blog artikel fra Wordstream.

2. Placements på Facebook (placeringer)

Når det kommer til Facebook-annoncer, er der flere ting, som gør dine annoncer mere effektive – og her er det vigtigt at have placeringen med i dine overvejelser.

Faktisk kan placeringen af dine annoncer ændre markant på, hvor meget annoncerne bliver set, samt hvor mange der ender med at klikke ind på dem. Det er derfor en god idé at overveje, hvor du ønsker at placere dine annoncer.

Du kan vælge at vise dine annoncer på automatiske placeringer, hvor du ikke selv har kontrol over, hvor de bliver fremvist henne. Men du kan også selv vælge dine placeringer. Men hvor kan du placere dine annoncer henne?

Derudover er der mulighed for at placere dine annoncer på eksterne hjemmesider og i eksterne apps ved brug af annoncenetværket, som bliver kaldt Audience Network. Valg af placering afhænger i høj grad af din annonce samt dit budget, da nogle er mere populære end andre samt dyrere. Læs mere om placements på Facebooks supportside.

3. Creatives (billeder og video)

Det vigtigste element, i din markedsføring på Facebook, er billeder og video. Billeder og videoer fanger nemlig din målgruppes opmærksom først, hvorefter de giver sig tid til at kigge på resten. Så derfor kan du vælge at bruge blikfanget på en kreativ måde, så billedet står ud, enten med farvekontraster eller andre elementer.

Det vigtigste element, i din markedsføring på Facebook, er billeder og video. Billeder og videoer fanger nemlig din målgruppes opmærksom først, hvorefter de giver sig tid til at kigge på resten. Så derfor kan du vælge at bruge blikfanget på en kreativ måde, så billedet står ud, enten med farvekontraster eller andre elementer.

Den mest anbefalede opløsning til annoncebilleder er 1080 x 1080 pixels (1:1), eller 1200 x 628 pixels (16:9) og 1080 x 1920 pixels (9:16) til Storys. Ønsker du tekst på dit billede, så var der tidligere en restiktion mod at have for meget tekst på sine billeder, men denne restriktion er nu fjernet af Facebook. Du kan derfor have alt det test på dine billeder, som du vil, men Facebook mener selv, at mindre tekst på ens billeder vil gøre, at dine annoncer performer bedre. Når det kommer til videoer, skal videoformaten være 9:16 til 16:9 med en maksimumstørrelse på 4 GB. Du kan se en liste med krav og anbefalinger til videoer og billeder her.

4. Ad copy (tekst)

Billeder er ekstremt vigtige i Facebook-annoncer, men tekst er også afgørende. Hvis du bruger penge på en Facebook-annonce, skal du sikre dig, at den gør sit arbejde.

God tekstforfatning kan overtale din målgruppe til at klikke sig ind på din hjemmeside. Tekst fungerer nemlig som en vejledning – den viser folk, hvor de skal hen, og hvad de skal gøre.

Samtidigt kan tekst overtale, ophidse og underholde samt gøre valget om at købe dine produkter eller din ydelse til at virke indlysende. Tekst er derfor en vigtig del af en vellykket annonce på Facebook.

Skal Du Bruge Hjælp Til Facebook Ads?

Har du ikke mod på at lave dine egne Facebook Ads kampagner, så kan vi også hjælp. Start med at få lavet en gratis analyse af dit potentiale på Facebook Ads.

Gratis Analyse

Du kan bruge disse principper til at skrive de bedste annoncer:

Sådan kommer du igang med Facebook Annoncering

Nu når du kender til de fire grundelementer ved Facebook annoncering, så vil vi dernæst vise dig, hvordan du kommer i gang med annoncering på Facebook. Skridt for skridt.

Hurtig guide til Facebook annoncering

Nu når du kender til de fire grundelementer ved Facebook annoncering, så vil vi dernæst vise dig, hvordan du kommer i gang med annoncering på Facebook. Skridt for skridt.

Her kan du se en hurtig simplificeret trin-for-trin guide til Facebook annoncering. Du skal være opmærksom på, at der er en del flere lag, når det kommer til at lave en Facebook annonce. 

 • Log ind på Facebook Ads Manager og vælg fanen ”Kampagner”. 

 • Klik derefter på ”Opret” for at komme i gang med en ny Facebook-annoncekampagne. Vælg dit markedsføringsmål blandt de 11 mål, som Facebook tilbyder. 

 • Navngiv din kampagne.

 • Opret din annoncekonto: Klik på knappen: ”Konfigurer annoncekonto” for at indtaste de oplysninger, du bliver bedt om. 

 • Målret mod dine potentielle kunder: Vælg din målgruppe, alder, køn og sprog. Når du foretager dine valg, skal du holde øje med målgruppestørrelsesindikatoren til højre for skærmen, hvilket giver dig en fornemmelse af din annonces potentielle rækkevidde.

 • Vælg dine Facebook-annonceplaceringer: Du kan vælge mellem automatiske placeringer, enheder som mobil eller PC, iOS eller Android med mere. 

 • Angiv dit budget og planlæg: Angiv et dagligt beløb eller lav et budget for klik på annoncen. 

 • Opret din annonce: Indsæt din tekst og billeder og vælg annonceformat. Gør brug af forhåndsvisningsværktøjet, så du kan se, om din annonce ser fin ud på alle enheder. Slut af med at bekræfte. Vent på en e-mail fra Facebook for at se, om din annonce er blevet godkendt.

Fordele & Ulemper ved Facebook annoncering

Fordele

Der er rigtig mange fordele ved at bruge Facebook annoncering. Her får du et lille udpluk af dem: 

 • Mange potentielle kunder bruger det meste af deres tid på Facebook

 • Er den mest målrettede form for reklame

 • Øger trafikken på din virksomheds hjemmeside

 • Øger salg og leads

 • Du kan engagere dine besøgende på din hjemmeside med remarketing

 • Kan øge dine SEO-placeringer

Ulemper

Selvom Facebook annoncering kan være guld værd, er der også ulemper ved denne form for annoncering. Det skal dog lige nævnes i denne sammenhæng, at ulemperne ofte opstår, fordi en virksomhed ikke har nok kendskab til emnet. Hvis du og din virksomhed ikke har den fornødne tid til at sætte jer ordentlig ind i Facebook annoncering, virker det ikke optimalt. 

 • Prisen for annoncerne – det kan blive dyrt, hvis du ikke har forstand på området.

 • Det er tidskrævende arbejde, da du skal sætte dig godt og grundigt ind i opsætningen af Facebook annoncer.

Ulemperne betyder, at du kan komme til at spilde en masse tid og penge, hvis virksomhedens Facebook-annoncer eksempelvis ikke er målrettet en relevant målgruppe.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on linkedin
Har du en virksomhed eller en webshop, og vil du gerne skabe synlighed omkring din forretning, så skal du prøve Google display. Kort sagt, der er Google display annoncering på Googles displaynetværk. Du kender disse annoncer som banner-annoncer, som du ser rundt omkring på