Guide til Google Analytics: Disse rapporter bør du kende
Google Analytics er indbegrebet af mange forskellige og spændende rapporter. Det kan virke overvældende at navigere rundt i dem alle, hvis du ikke har prøvet det før. Her kan du læse mere om nogle af de vigtigste og mest basale rapporter i vores lille Google Analytics Guide.

Følg med i hvor mange der besøger din hjemmeside med realtid-rapporten
Med realtid-rapporten kan du hele tiden følge med i, hvor mange der besøger din hjemmeside. Den viser blandt andet hvor mange sidevisninger, der har været pr. minut og pr. sekund i 30 minutters intervaller.
Du finder også information om:
- Hvor mange der er inde på din hjemmeside lige nu
- Om de benytter en smartphone, tablet eller computer
- Hvor de kommer fra
- Hvor på din hjemmeside de befinder sig

Realtid-rapporten er et godt værktøj, når du vil have en indikator for en kampagnes præstation på eksempelvis de sociale medier.
Få sat ansigt på dine kunder med målgruppe-rapporten
Når du kigger på målgruppe-rapporten, har du mulighed for at få sat ansigt på dem, der besøger din hjemmeside ved hjælp af:
- Demografi – Du får et indblik i, hvilket køn og hvilken alder dine besøgende har.
- Geografi – Her kan du se dine besøgendes land, region, by og sprog.
- Mobil –Her ser du, om dine besøgende tilgår din side fra en mobil, tablet eller computer.
- Interesser – Feks, hvilke In-Market målgrupper der har besøgt din side.

Få indsigt i hvor trafikken på din hjemmeside kommer fra med anskaffelse-rapporten
Ved at benytte dig af anskaffelse-rapporten får du en indsigt i din hjemmesides trafik. Du kan se om den trafik, der er på din hjemmeside, kommer fra de sociale medier, LinkedIn eller andre steder fra. Herved kan du udlede, hvor din hjemmeside performer bedst.

Her er det blandt andet værd at kigge på disse tre rapporter:
Kanaler – Sociale medier, organisk søgning, betalt søgning, direkte, e-mail, display, referencer m.m.
Search Console – Benytter du dig af denne gratis tjeneste fra Google, kan du linke den til Google Analytics. Derved kan du se, hvad dine kunder søger på og hvor på din side, de lander.
Google Ads – Google Ads kan ligeledes linkes til Google Analytics. Når du har gjort det, kan du følge med i, hvad den trafik, der kommer fra dine kampagner, giver af resultater på din hjemmeside. Det kan du bruge til at prioritere dine kampagner ud fra fremadrettet.
Se dine besøgendes adfærd på din hjemmeside med adfærd-rapporten
Når du vil vide mere om dine kunders adfærd, skal du kigge på adfærd-rapporten. Den fortæller dig nemlig om kundernes opførsel, når de er inde og surfe rundt på din hjemmeside.

Landingssider og afslutningssider – Du kan se, hvilken side dine kunder er kommet ind på i starten af besøget, og hvilken side de forlader din hjemmeside fra.
Adfærdsflow – Du kan finde ud af, hvilke sider dine kunder bevæger sig rundt i.
Alle sider – Ved hjælp af denne rapport kan du se og sammenligne data fra alle dine undersider.
Et hav af muligheder i Google Analytics
Udover de standardrapporter, vi her har gennemgået, findes der et hav af andre muligheder for at indhente rapporter i Google Analytics. De store forskelle opstår især, når du begynder at kombinere de enkelte rapporter med hinanden, eller når du opretter dine helt egne rapporter.

Kombiner primære og sekundære dimensioner
De allerede nævnte rapporter har det, der kaldes for en primær dimension. De kan derfor kombineres med en sekundær dimension. Det betyder, at en primær dimension, som eksempelvis kanaler (fra anskaffelse-rapporten), kan kombineres med en sekundær dimension som for eksempel enhedskategori. Det giver dig chancen for at se, hvordan kunder, der besøger din hjemmeside via en smartphone og en organisk søgning opfører sig.

Du kan sammenligne perioder
Det kan være godt at sammenligne en periode med en anden periode. Du skal dog være opmærksom på at sammenligne sammenlignelige perioder, hvis du skal have noget ud af resultaterne. Du får nemlig ikke brugbare informationer, hvis du sammenligner Black Friday med en ganske almindelig dag.
Ved at gå ind på datointerval kan du vælge at sammenligne specifikke perioder med hinanden. Det kan være, at du ønsker at se forskellen på antallet af besøgende i december 2019 og december 2020.

Lav dine egne rapporter
Når du har sat dig grundigt ind i alle Google Analytics’ gemte skatte, kan du begynde at lave dine egne brugbare rapporter med det, som giver mening og mest værdi for lige netop din hjemmeside.
Med dine egne rapporter får du hurtigere et langt bedre overblik over, hvordan din hjemmeside præsterer på de forskellige fronter.
Skal du bruge hjælp?
Skal du bruge hjælp til online markedsføring, kan vi hjælpe dig hos The Online Gurus. Start med at booke en gratis konsultation og se, om vi er et godt match.
Bestil Gratis Konsultation