Guide: Tips til at bruge Facebook Retargeting

Guide: Tips til at bruge Facebook Retargeting

Du har sikkert prøvet det før. Din computer er gået i stykker, og du har brug for en ny. Du klikker dig ind på en hjemmeside, men vil gerne tjekke på Google, om den samme model kan fås billigere et andet sted. Eller også bliver du distraheret og ender med at sidde på Facebook i stedet.

Når du klikker ind på Facebook, vil du sjovt nok se netop den computer, du har kigget på. Og det er ikke fordi, at Facebook kender dig ud og ind. Det er virksomheden, der har brugt Facebook Retargeting på den helt korrekte måde.

I denne Facebook Retargeting-guide viser vi dig betydningen af retargeting, fordelene ved det, og hvordan du kan bruge det i din egen virksomhed.

Retargeting med Facebook: Sådan fungerer det

*Retargeting med Facebook forudsætter, at man implementerer et Facebook Pixel på din hjemmeside, sådan så du kan tracke alle dem, som kommer ind på din side, og dermed også generer tilpassede målgrupper (mere om det i vores næste blogindlæg).

Facebook Retargeting er forholdsvis let og ukompliceret. Alt hvad du skal gøre er at give nogle oplysninger om dine kunder/din målgruppe til Facebook. Dette gør du bl.a. ved hjælp af det installerede Facebook Pixel.

Herefter viser Facebook dine annoncer til de kunder, der tidligere har været inde på din hjemmeside eller på anden vis interageret med din virksomhed. Naturligvis tilbyder Facebook flere niveauer af tilpasninger med brugerdefinerede regler og data, så du kan skræddersy dine annoncer og kampagner.

Dataene kan være fra din hjemmeside, e-mails eller lignende. Facebook giver dig mulighed for at spore kunders aktivitet, så du kan målrette dine annoncer.

Sådan kan du bruge Facebook Retargeting effektivt

Mange kunder kigger forbi din hjemmeside, og selvom de er interesserede i at foretage et køb, forlades siden tomhændet. 

Her kan det være en fordel som virksomhedsejer at benytte sig af Facebook Retargeting, hvor du kan målrette dine annoncer til interesserede købere. Naturligvis kan du også bruge Facebook Retargeting på andre måder. Her har vi udvalgt et par effektive forslag.

Få fat i kunder, hvor de køber:

Hvis du ser, at kunder har en tendens til at besøge din hjemmeside via mobilen, men alligevel aldrig foretager køb fra deres mobile enheder, skal du måske overveje at vise dine Retargeting-annoncer via desktop.

Mind dine kunder om, hvad de har kigget på:

De fleste af os drages ikke af annoncer med ukendte produkter. Men hvis det er noget, vi allerede har kigget på, er der en større chance for, at det fanger vores opmærksomhed. 

Ved at vise annoncer med produkter, som besøgende tidligere var interesseret i, har du en større chance for at fange deres opmærksomhed.

Dynamiske Facebook Retargeting-annoncer er en type annonce, der automatisk viser produkter, som folk tidligere har kigget på. Dette gør sådan en annonce meget relevant og effektiv.

Giv kunder en god grund til at vende tilbage og afslutte købet:

Nogle mennesker opgiver deres køb, fordi de ombestemmer sig eller vil se, om der er et bedre tilbud.

For at vinde sådanne kunder tilbage skal du give dem noget, der får dem til at se deres køb som et godt tilbud. Her kan du eksempelvis lave annoncer, der tilbyder rabatkoder i en begrænset tid.

Selvom rabatter er noget, der virker, er der andre måder at få dine kunder til at vende tilbage uden at sænke priserne.

For eksempel kan du fremhæve gratis fragt, tilbyde en gave eller endda en gratis prøve med til hvert køb. Folk kan lide gratis ting, især hvis det kommer fra en hjemmeside, de allerede er glade for.

Fordele ved Facebook Retargeting

Her er vores liste med de største fordele ved at benytte sig af marketing på Facebook heriblandt Facebook Retargeting.

Fremmer branding

Retargeting gør kunderne opmærksom på, at du eksisterer ved at vise tidligere besøgende det samme indhold, logo, slogan m.m. gentagende gange. Disse typer annoncer fremmer branding og synlighed. Få folk til at huske dit brand, gør det mindeværdigt og dermed mere salgsfremmende.

Det hjælper med at opbygge tillid til dit brand

Folk har en tendens til at tænke på virksomheder, de har set annoncer for, som pålidelige. De ser virksomheder, der når ud til deres målgruppe, hvilket kan gøre potentielle købere mere interesseret i dit brand.

Maksimerer kundens opmærksomhed

Annoncerne hjælper med at holde dine produkter eller ydelser i dine kunders sind og øger herved levetidsværdien ved at forlænge den tid, som en kunde vil huske din virksomhed.

Øger konverteringen

Da langt de fleste mennesker, der først besøger en hjemmeside, ikke er klar til at købe, øger retargeting sandsynligheden for at nå folk, der endelig er klar til at købe, fordi de allerede har foretaget det første trin: at besøge din hjemmeside.

Derfor er det mere sandsynligt, at kunder, der klikker på en annonce, rent faktisk også køber noget.

Omkostningseffektiv markedsføring

Da retargeting fokuserer på mennesker, der er mere tilbøjelige til at købe, får du mere for dit markedsføringsbudget.

Retargeting kan altså bruges til at fange de mest interesserede besøgende på hjemmesiden, der endnu ikke har foretaget et køb, hvilket gør det utrolig omkostningseffektivt.

Gratis konsultation

Skal du i gang med annoncering på Facebook, eller er du allerede i gang, så kan vi hjælpe – ganske gratis. Vi kan give dig en gratis konsultation omkring Facebook annoncering. Tryk på linket neden for, hvis du vil vide mere.Bestil Gratis Konsultation

Bestil Gratis Konsultation