Guide: Tips til at bruge Facebook Retargeting

Når du klikker ind på Facebook vil du sjovt nok se netop den computer, du har kigget på. Og det er ikke fordi, at Facebook kender dig ud og ind. Det er virksomheden, der har brugt Facebook Retargeting på den helt korrekte måde.

I denne Facebook Retargeting-guide viser vi dig betydningen af retargeting, fordelene ved det, og hvordan du kan bruge det i din egen virksomhed.

Retargeting med Facebook: Sådan fungerer det

Facebook Retargeting er forholdsvis let og ukompliceret. Alt hvad du skal gøre er at give nogle oplysninger om dine kunder/din målgruppe til Facebook. Dette gør du bl.a. ved hjælp af det installerede Facebook Pixel.

Herefter viser Facebook dine annoncer til de kunder, der tidligere har været inde på din hjemmeside eller på anden vis interageret med din virksomhed. Naturligvis tilbyder Facebook flere niveauer af tilpasninger med brugerdefinerede regler og data, så du kan skræddersy dine annoncer og kampagner.

Dataene kan være fra din hjemmeside, e-mails eller lignende. Facebook giver dig mulighed for at spore kunders aktivitet, så du kan målrette dine annoncer.

Sådan kan du bruge Facebook Retargeting effektivt

Mange kunder kigger forbi din hjemmeside, og selvom de er interesserede i at foretage et køb, forlades siden tomhændet. 

Her kan det være en fordel som virksomhedsejer at benytte sig af Facebook Retargeting, hvor du kan målrette dine annoncer til interesserede købere. Naturligvis kan du også bruge Facebook Retargeting på andre måder. Her har vi udvalgt et par effektive forslag.

Få fat i kunder, hvor de køber:

Hvis du ser, at kunder har en tendens til at besøge din hjemmeside via mobilen, men alligevel aldrig foretager køb fra deres mobile enheder, skal du måske overveje at vise dine Retargeting-annoncer via desktop.

Mind dine kunder om, hvad de har kigget på:

De fleste af os drages ikke af annoncer med ukendte produkter. Men hvis det er noget, vi allerede har kigget på, er der en større chance for, at det fanger vores opmærksomhed. 

Ved at vise annoncer med produkter, som besøgende tidligere var interesseret i, har du en større chance for at fange deres opmærksomhed.

Dynamiske Facebook Retargeting-annoncer er en type annonce, der automatisk viser produkter, som folk tidligere har kigget på. Dette gør sådan en annonce meget relevant og effektiv.

Giv kunder en god grund til at vende tilbage og afslutte købet:

Nogle mennesker opgiver deres køb, fordi de ombestemmer sig eller vil se, om der er et bedre tilbud.

For at vinde sådanne kunder tilbage skal du give dem noget, der får dem til at se deres køb som et godt tilbud. Her kan du eksempelvis lave annoncer, der tilbyder rabatkoder i en begrænset tid.

Selvom rabatter er noget, der virker, er der andre måder at få dine kunder til at vende tilbage uden at sænke priserne.

For eksempel kan du fremhæve gratis fragt, tilbyde en gave eller endda en gratis prøve med til hvert køb. Folk kan lide gratis ting, især hvis det kommer fra en hjemmeside, de allerede er glade for.

Lav dine Retargeting-målgrupper

Inden du kan gå i gang med Facebook retargeting, skal du lave dine målgrupper. Dette gør du i din Facebook Business Manager under audiences. Men først skal du klikke på “burgermenuen” som vist nedenfor:

Dernæst skal du vælge menuen “audiences”.

Inde i denne menu, der skal du vælge “create audiences”. Og nu har du muligheden for at lave “custom audiences” eller lookalike audiences”. Her skal du vælge den første mulighed, nemlig “custom audiences”.

Skal Du Bruge Hjælp Til Facebook Ads?

Har du ikke mod på at lave din egen Facebook Ads retargeting kampagne, så kan vi også hjælp. Start med at få lavet en gratis analyse af dit potentiale på Facebook Ads.

Gratis Analyse

Custom Audiences og website visitors

Når du er herinde under “custom audiences”, der har du nu en del muligheder. De første målgrupper, som du skal lave, det er dem, som skal laves ud fra de besøgende, der er på din hjemmeside. Denne mulighed hedder “your sources” og dernæst “website”.

Herinde, der har du nu nogle indstillinger, som du skal tage stilling til. Den første indstilling er dit Pixel. Det vil sige Facebooks tracking-kode, som du har lagt på din side, og som sporer, når der er nogen, som besøger din side. Du skal blot sikre dig, at dit Pixel er valgt.

Dernæst skal du vælge “events”. Det vil sige hvilke former for retargeting-målgrupper, vil du gerne lave. Den indstilling, der allerede er valgt, er “all website visitors”. Det vil sige alle de besøgende, som besøger din side.

Og endelig skal du vælge “retention”. Det vil sige, over hvor lang tid eller hvor lang periode, skal din målgruppe strække sig over? I eksemplet neden for er 30 dage valgt. Det vil sige, at den liste, som du nu er ved at lave, den indeholder personer, som har besøgt din side henover de seneste 30 dage.

Typisk anbefaler vi, at du laver følgende lister.

1. Alle besøgende – de sidste 14 dage

2. Alle besøgende – de sidste 30 dage

3. Alle besøgende – de sidste 60 dage

4. Alle besøgende – de sidste 90 dage

5. Alle besøgende – de sidste 180 dage

Har du disse lister, så er du godt stillet, og du kan afprøve disse lister i din annoncering på Facebook for at se, hvilke der virker bedst osv.

Nu skal du bare navngive din målgruppe/målgrupper og dernæst gemme den. Det er det. Fortsæt bare denne proces og lav de 5 målgrupper, som vi har listet op her.

Facebook og Instagram engagers

Det er også vigtigt, at du laver målgrupper for dine engagers eller følgere. Det vil sige de personer, som enteragerer med dine side på henholdsvis Facebook og Instagram. Det er nemlig brugere, der på en eller anden måde har udvist en interesse i dig og din forretning ved at interagere med din Facebook-side og/eller Instargram-profil. Så disse personer vil vi gerne interagerer med via vores Facebook-annoncering. Men først skal vi lave målgrupperne.

Du skal igen gå ind under menuen “Custom audiences”, og herinde skal du først vælge menupunktet “Facebook page”. Senere, når vi skal lave vores Instagram engagers-målgrupper, skal du vælge menupunktet “Instagram account”.

Dernæst skal du først sikre dig, at du har valgt din Facebook-side. Herunder kan du se, at vores Facebook-side er valgt. Det er nemlig denne side på Facebook, som du skal lave dine målgrupper udfra.

Nu skal du vælge hvilken type af målgruppe, som du genre vil lave. Vi anbefaler, at du laver den, som hedder “Everyone who engaged with your page”.

Ved at vælge denne mulighed, så vælger du at indsamle alle de brugere, som enten har besøgt din Facebook-side, og/eller som har interageret med enten dine annoncer eller posts, som du har på din Facebook-side. Så, ved at vælge denne mulighed, opsamler du alle de personer, som har udvist en eller anden form for interesse for enten din Facebook side, dine organiske posts på Facebook eller dine annoncer på Facebook.

Disse målgrupper kan man også kalde for retargeting, fordi du netop vil bruge disse målgrupper til at målrette annoncer mod disse personer, som har udvist en eller anden form for interesse i dig eller din forretning på Facebook!

Og endelig, nu skal du vælge over hvor lang tid, at din målgruppe skal løbe. Det som hedder “retention”. Du kan evt., hvis du virkelig vil gøre det granuleret, vælge de samme tidsrammer, som vi har oplistet tidligere i dette indlæg under “custom audiences”.

Efter denne del, skal du navngive din/dine målgrupper og gemme dem.

Tillykke, nu har du lavet din Facebook engagers-målgrupper. Har du også en Instagram-konto, skal du nu lave de tilsvarende målgrupper, men nu bare ud fra din Instagram-konto.

Det første, du gør, det er at vælge din “source”, altså din Instagram-konto. Herunder kan du se, at vi har valgt vores konto.

Dernæst skal du vælge hvilket “event”, som du gerne vil bygge din målgruppe ud fra. Og her skal du vælge det event, der hedder “Everyone who engaged with this professional account”. Dette event omfatter alle de brugere, som enten har besøgt din profil på Instagram, eller som har taget en eller anden form for handling på dine organiske posts eller annoncer på Instagram.

Og endelig skal du vælge tidsrammen for din målgruppe eller “retention”. Igen kan du vælge de tidsrammer, som jeg har fremlagt tidligere i dette post.

Lookalike-målgrupper

Nu har du lavet dine retargeting målgrupper på Facebook for henholdsvis de personer, der har besøgt din side og dem, som har interageret med din Facebook og Instagram konto, opslag og annoncer.

Du har også på Facebook muligheden for at lave såkaldte “lookalike” målgrupper. Det er målgrupper, som indsamler lister med personer, der minder om personer på de lister, som du allerede har lavet.

Disse lookalike-målgrupper bruges til at udvide ens retargeting-annoncering, hvis man gerne vil nå ud til nye kunder, der minder om de kunder, som man allerede har. Så, disse målgrupper er rigtig gode at lave og benytte!

Det første, du gør, når du skal lave disse målgrupper, det er, at du skal vælge en af de målgrupper, som du allerede har lavet. Vi anbefaler, at du laver lookalike-målgrupper ud fra alle dine “website visitors” målgrupper samt dine “engagers” målgrupper.

Så, du vælger en målgruppe inde i audience manager bare ved at klikke på målgruppen. Det kan fx. være alle website-besøgende de sidste 30 dage.

Efter du har valgt din målgruppe, kan du se, at der dukker en mulighed op øverst til højre. Denne knap hedder “Actions”, og den skal du trykke på. Efter du har gjort det, skal du vælge muligheden “Create Lookalike”.

Nu skal du til at lave selve din målgruppe. 

Det første, som du skal gøre, det er, at du skal vælge hvilken kilde eller “source”, som du vil bygge din målgruppe ud fra. Nogle gange er denne mulighed valgt for dig i og med, at du allerede har valgt den målgruppe, som du vil bygge din lookalike-målgruppe ud fra. Men i dette tilfælde skal du vælge den igen, og i vores eksempel skal vi vælge målgruppen “All visitors (30)”, som er vores målgruppe for de brugere, der har besøgt vores side henover de seneste 30 dage. Du klikker bare på menuen og søger efter navnet på din målgruppe.

Efter den er valgt, skal du vælge din “audience location”, og er du i Danmark, skal du blot vælge Danmark.

Nu skal du vælge, hvor stor eller hvor bred din målgruppe skal være. Dette gør du ved at sætte en procentsats. Hvis du vil have Facebook til at finde de personer, der minder mest om de personer, der allerede er på din liste, skal du vælge 1%. Det er det nummer, som vi anbefaler, at du vælger. Du kan også vælge 2% og måske endda 3%, men det anbefaler vi ikke, at du gør, fordi så minder de personer på din lookalike-målgruppe ikke så meget om dem, der er på din originale liste. Så derfor, vælg 1%.

Og endelig skal du gemme din liste ved at vælge “create audience”.

Nu er spørgsmålet så, hvor mange lookalike-målgrupper vil du lave? Du kan enten vælge at være meget grundig og lave lookalike-målgrupper ud fra alle de eksisterende målgrupper, som du allerede har lavet. Eller du kan bare lave dem ud fra dine kernemålgrupper, fx. alle website-besøgende 30 dage, Facebook engagers 30 dage og Instagram engagers 30 dage.

Igen, det hele handler om, hvordan du vil udbytte dine målgrupper i din annoncering. Har du en stor webshop, vil du nok lave flere målgrupper, end hvis du blot har en lille webshop eller en lille virksomhed.

Skal Du Bruge Hjælp Til Facebook Ads?

Har du ikke mod på at lave din egen Facebook Ads retargeting kampagne, så kan vi også hjælp. Start med at få lavet en gratis analyse af dit potentiale på Facebook Ads.

Gratis Analyse

Købere eller converters

Ikke at glemme, så skal du også huske at lave mindst én målgruppe bestående af de personer, som har købt noget fra din webshop, eller som har kontaktet dig via en Facebook/Instagram-annonce. De målgrupper, som man kalder for “converters”.

Du laver disse målgrupper, ved igen at vælge “custom audiences” i din “audience manger”. Og dernæst vælger du igen “website” som source, præcis som da du skulle lave dine “website visitors” målgrupper.

Ikke at glemme, så skal du også huske at lave mindst én målgruppe bestående af de personer, som har købt noget fra din webshop, eller som har kontaktet dig via en Facebook/Instagram-annonce. De målgrupper, som man kalder for “converters”.

Du laver disse målgrupper, ved igen at vælge “custom audiences” i din “audience manger”. Og dernæst vælger du igen “website” som source, præcis som da du skulle lave dine “website visitors” målgrupper.

Herinde i denne menu, der skal du igen vælge din “source”, og igen vælge din tidsramme altså din “retention”, præcis som ved de andre målgrupper, vi har lavet tidligere.

Men under menuen “events”, der skal du vælge en anden mulighed under drop-down menuen.

Du skal nu vælge et af dine “events” at lave din “converters” målgruppe ud fra.

Er du en kunde, der gerne vil have henvendelser fx. via din kontaktform, så vil dine events nok se ud som vores. Nemlig et event, der hedder “contact”. Du skal vælge dette event, hvis du gerne vil have en målgruppe bestående af de personer, som har kontaktet dig via annonceringen på Facebook/Instagram.

Men har du en webshop, vil dine events nok se således ud. Herunder kan du fx. vælge “purchase”, som er alle de personer, der køber noget fra din shop, efter de har set og klikket på en annonce fra Facebook. 

Men du kan også overveje at lave målgrupper ud fra andre events, hvis du er en webshop. Fx. alle dem, som har lagt noget i kurven (add to cart), efter de har set en Facebook-annonce. Eller alle dem, som har begyndt check-out-processen (initiate checkout), efter at have set en annonce på Facebook.

Men hvorfor lave disse målgrupper?

Jamen, for det første, så kan du eskludere dine converters, fra din annoncering på Facebook, fordi du ikke vil spilde annonce-kroner på personer, der allerede har købt.

En anden grund er, at du kan lave lookalike-målgrupper ud fra dine converters. Det er nok de vigtigste lookalike-målgrupper at lave, fordi du netop er ude efter personer, der minder om dem, som allerede har købt noget. 

Og endelig i forhold til målgrupperne add to cart og initiate checkout, så kan du bruge dem til at målrette annoncer overfor dem. Det er netop brugere, som er meget tæt på at købe noget, men måske har brug for det sidste “skub”, inden de gennemfører købet. Så igen, meget vigtige målgrupper at lave.

Catalogue sales

Har du en webshop, og vil du gerne lave Facebook retargeting over for brugere, som netop har lagt noget i kurven, gået igang med check-out men altså ikke købet noget. Så kan du lave målgrupperne som vist over for, men du kan også vælge at bruge de målgrupper, som Facebook laver for dig.

Det gør du ved at lave en kampagne, hvor målet er “Catalogue sales”.

Hvordan du opsætter denne kampagne fra A-Z, det er en længere forklaring, og det vil vi gennemgå i en anden artikel. Men for nu vil vi blot vise, hvordan du benytter Facebooks egne retargeting-målgrupper, som kan anvendes, hvis du har en webshop.

Efter du har oprettet din kampagner på Facebook, og du har valgt “catalogue sales” som mål eller objective, så skal du oprette dit første “ad-set”. Og når du netop vælger catalogue sales som mål, så giver Facebook dig nogle målgrupper at vælge imellem, som du ikke selv behøver at lave.

Den målgruppe, som vi anbefaler, at du starter ud med, det er den, som hedder “Viewed or added to cart but not purchased”. Og du kan bare starte ud med at vælge at lave retargeting over for de brugere, som falder inden for denne kategori, og som har været forbi din side, de sidste 30 dages tid.

Dette antal dage kan du justere, som du vil, men det kommer meget an på, hvor stor en webshop, du har. Har du en mindre webshop, kan det godt være, at du skal vælge “60 dage”, men har du en større webshop, kan det være, at du fx. skal vælge “14 dage” eller måske endda “7 dage”.

Skal Du Bruge Hjælp Til Facebook Ads?

Har du ikke mod på at lave din egen Facebook Ads retargeting kampagne, så kan vi også hjælp. Start med at få lavet en gratis analyse af dit potentiale på Facebook Ads.

Gratis Analyse

Fordele ved Facebook Retargeting

Nu ved du, hvordan du laver dine Facebook retargeting målgrupper. Men lad mig lige gennemgå neden for, hvilke umiddelbare fordele der er ved at lave Facebook retargeting som led i din online markedsføringsstrategi.

Fremmer branding

Retargeting gør kunderne opmærksom på, at du eksisterer ved at vise tidligere besøgende det samme indhold, logo, slogan m.m. gentagende gange. Disse typer annoncer fremmer branding og synlighed. Få folk til at huske dit brand, gør det mindeværdigt og dermed mere salgsfremmende.

Det hjælper med at opbygge tillid til dit brand

Folk har en tendens til at tænke på virksomheder, de har set annoncer for, som pålidelige. De ser virksomheder, der når ud til deres målgruppe, hvilket kan gøre potentielle købere mere interesseret i dit brand.

Maksimerer kundens opmærksomhed

Annoncerne hjælper med at holde dine produkter eller ydelser i dine kunders sind og øger herved levetidsværdien ved at forlænge den tid, som en kunde vil huske din virksomhed.

Øger konverteringen

Da langt de fleste mennesker, der først besøger en hjemmeside, ikke er klar til at købe, øger retargeting sandsynligheden for at nå folk, der endelig er klar til at købe, fordi de allerede har foretaget det første trin: at besøge din hjemmeside.

Derfor er det mere sandsynligt, at kunder, der klikker på en annonce, rent faktisk også køber noget.

Omkostningseffektiv markedsføring

Da retargeting fokuserer på mennesker, der er mere tilbøjelige til at købe, får du mere for dit markedsføringsbudget.

Retargeting kan altså bruges til at fange de mest interesserede besøgende på hjemmesiden, der endnu ikke har foretaget et køb, hvilket gør det utrolig omkostningseffektivt.

Afsluttende bemærkninger

Der er virkelig et utal af muligheder, når det kommer til Facebook retargeting. Både hvis du har en forretning, hvor du gerne vil have kundehenvendelser, eller hvis du har en webshop. Men nok især det sidste.

Men det kan godt betale sig at lave retargeting på Facebook, da det er det sociale medie i Danmark, som flest danskere benytter. Derfor vil det være synd, ikke at benytte sig af de lavthængende frugter, som du kan plukke på Facebook gennem retargeting.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on linkedin
Så har Google endelig introduceret en ny feature: negative søgeord på kontoniveau over hele verden. Og hvad betyder så det for dig som annoncører? Kort sagt, så får du mere kontrol over hvilke typer søgninger dine annoncer skal vises på på bla. søge- og
Vil du sikre dig, at man kan genkende dit brand på Google, når du kører Google Ads søgenannoncer? Hvis ja, så er Google ved at lancere en ny feature, hvor man kan tilføje både sit logo og sit firmanavn til søgeannoncerne, når de bliver
Har du en virksomhed eller en webshop, og vil du gerne skabe synlighed omkring din forretning, så skal du prøve Google display. Kort sagt, der er Google display annoncering på Googles displaynetværk. Du kender disse annoncer som banner-annoncer, som du ser rundt omkring på