Kig på dine Google Ads search terms

Husk hver uge at gennemgå dine search terms på Google Ads, når du har en eller flere søgekampagner. Hvorfor? Jamen, så kan du sikre dig, at det kun er personer, som søger efter dine annoncer, som får vist dine annoncer. Og dermed spilder du ikke penge på trafik, som ikke er relevant.

Men inden jeg forklarer dig, hvordan du kigger på disse search terms, så vil jeg for god ordens skyld også lige forklare, hvad et “search term” overhoved er.

Jamen, et search term et et eller flere ord/bogstaver, som en person har søgt på i Google. Og de search terms, som du kan se, det er dem, som har aktiveret dine annoncer. Enten har en person bare set din annonce, eller han/hun har også klikket på den. Det kan du nemlig også se.

Sådan finder du dine search terms

Når du er inde i din Google Ads-konto, så skal du finde menupunket, som hedder “search terms”. Dette menupunkt ligger under hovedmenuen “keywords”. Når du har fundet dette menupunkt, skal du dernæst vælge hvilken tidsramme, at du gerne vil kigge på dine search terms indenfor. Hvis du kigger på disse hver uge, skal du bare vælge de sidste syv dage.

google ads search terms
Sådan finder du dine search terms.

Google gemmer noget data

Hvis du kigger nederst på din search term side, så kan du se noget interessant. Du kan nemlig se hvor mange search terms, som du har modtaget i den givne tidsramme, som du har valgt. Men disse er opdelt inden for følgende katagorier.

Sådan opdeler Google Ads search terms.

Ja, det er korrekt. Google kunne vise dig alle de search terms, som dine annoncer har modtaget, men det gør de ikke. De viser dig bare et vist antal, og ofte under 50%. Hvorfor? Ja, det er kun Google, der kan svare på det spørgsmål.

Men det betyder så, at vi bare må tage stilling til de search terms, som vi kan se.

Skal Du Bruge Hjælp Til Google Ads?

Har du ikke mod på at lave din egen Google Ads søgekampagne, så kan vi også hjælp. Start med at få lavet en gratis analyse af dit potentiale på Google Ads.

Gratis Analyse

Sådan eskluderer du search terms

Nu når du kan se listen med search terms, som du for eksempel har fået henover de sidste syv dage, skal du tage stilling til, om disse er relevante for din forretning eller ej. Er de relevante, så lader du dem bare være. Men er de IKKE relevante, skal du eskludere dem. Det gør du således.

Du vælger det pågældende search term, og dernæst vælger du valgmuligheden “Add as negative keyword”. Efter du gør det, skal du gemme denne handling. Og så har du sagt til Google Ads, at dine annoncer ikke mere skal vises, når nogen søger efter det search term, som du netop har eksluderet.

negative søgeord google ads
Sådan vælger du et search terms og tilføjer det som et negativt søgeord.

Du kan også tilføje relevante search terms

Når du allerede er i gang med din gennemgang af search terms, så kan du også kigge efter, om nogle af dine search terms, de er relevante for dine annoncer på Google Ads. Da du oprettede kampagnen, der valgte du nogle søgeord, som du vil byde ind på, men det kan godt være, at du fik overset nogle. Nu har du muligheden for at vælge nogen, som du fik overset tidligere.

Processen er den samme, som da du skulle eskludere search terms, men nu skal du bare vælge valgmuligheden “Ass as keyword”. Og nu kan du så tilføje dette keyword til din annoncegruppe.

Husk dog lige at vælge hvilken match-type, som dette keyword skal være. 

tilføje keywords google ads
Her kan du tilføje keywords til din Google Ads søgekampagne.

Efter du har valgt søgeordet eller dit keyword, så skal du give det en match type. Som du ser i eksemplet ovenover, så er det valgte keyword ved at blive lagt ind i annoncegruppen som et bredt keywords. Det er okay at bruge disse brede keywords af og til, men som en start, så anbefaler vi, at du vælger enten et phrase match eller exact match keyword.

Ved at vælge et phrase match keyword, så fortæller du Google, at du kun vil have vist dine annoncer overfor personer, som søger efter noget, som indeholder dit nøjagtige søgeord, eller hvis man også skriver noget før og/eller efter ordet. Eksempelvis “find online markedsting bureau” eller “online marketing bureau”. Du laver “”-tegn før og efter ordene, hvis du vil vælge denne mulighed.

Du kan også vælge at gøre søgeordet helt eksakt. Det vil sige, at du kun vil få vist dine annoncer, når der er nogen, som lige præcist søger efter det, som du har valgt som søgeord. Nemlig når nogen søger [online marketing]. Og her skal du lave []-tegn efter ordene, hvis du vil vælge denne mulighed.

Og endelig kan du også vælge en final url ved dette søgeord. Det vil sige, at hvis der er nogen, som finder din annonce via dette søgeord, og dernæst klikker på din annonce, så vil denne person blive ført videre til netop denne url, som du har angivet. Hvis ikke du vælger denne mulighed, så bliver man bare ført videre til den url, som du har angivet, da du lavede søgeannoncen.

Skal Du Bruge Hjælp Til Google Ads?

Har du ikke mod på at lave din egen Google Ads søgekampagne, så kan vi også hjælp. Start med at få lavet en gratis analyse af dit potentiale på Google Ads.

Gratis Analyse
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on linkedin
Så har Google endelig introduceret en ny feature: negative søgeord på kontoniveau over hele verden. Og hvad betyder så det for dig som annoncører? Kort sagt, så får du mere kontrol over hvilke typer søgninger dine annoncer skal vises på på bla. søge- og
Vil du sikre dig, at man kan genkende dit brand på Google, når du kører Google Ads søgenannoncer? Hvis ja, så er Google ved at lancere en ny feature, hvor man kan tilføje både sit logo og sit firmanavn til søgeannoncerne, når de bliver
Har du en virksomhed eller en webshop, og vil du gerne skabe synlighed omkring din forretning, så skal du prøve Google display. Kort sagt, der er Google display annoncering på Googles displaynetværk. Du kender disse annoncer som banner-annoncer, som du ser rundt omkring på