fbpx

Sådan strukturerer du dine Google Shopping-kampagner på den mest optimale måde

Google Shopping Kampagnestruktur

Google Shopping annoncer er en af de vigtigste annonceringsmuligheder hos Google, som e-handelsvirksomheder har til rådighed. Nøglen til succes med Google Shopping annoncer ligger i opbygning og implementering af gode kampagnestrukturer fra start. Kort sagt betyder det, at du strukturerer dine kampagner på en måde, så du sikrer, at du drager fordel af dit fulde ROI-potentiale.

Google Shopping Kampagnestruktur

Men for at maksimere succesen af dine kampagner er det vigtigt at være bekendt med, hvordan du strukturerer dine Google Shopping-kampagner på den mest optimale måde. Det kan være tidskrævende, men hvis du ønsker at komme foran konkurrenterne, bliver du nødt til at gøre den ekstra indsats og arbejde med dine Google Shopping-kampagner til brug i Google Ads.

Her viser vi dig flere måder til, hvordan du kan strukturere dine kampagner. Men for at komme ordentligt i gang, er det vigtigt, at du først kender til disse grundlæggende oplysninger.

Det skal du vide, inden du går i gang

Med Google Shopping-kampagner har du adgang til 3 kampagneprioriteter: Høj, mellem og lav. Ideelt set skal du bruge højtprioriterede kampagner til dine nyligt ankomne produkter, bedst sælgende eller lignende.

Google Shopping Kampagnestruktur-prioritet

Normalt er det produkter, du gerne vil sælge fremfor andre produkter. Den høje prioritet vil nemlig altid trumfe de to andre prioriteter, hvorfor Google vil vise annoncerne fra den højprioriterede kampagne.

Samtidigt skal du være opmærksom på, at Google Shopping-kampagner har annoncegrupper. Her er det en fordel at holde dine grupper så opdelt som muligt. Det vil sige, at du skal begrænse antallet af produkter, så du kan justere og/eller optimere din budstrategi.

Google Shopping Kampagnestruktur-annoncegrupper

I de forskellige Google Shopping-annoncegrupper inden for en Shopping-kampagne er der produktgrupper. En annoncegruppe kan have op til flere tusinde forskellige produktgrupper. Hvis du ikke ønsker at annoncere for alle produkter, eller hvis du blot vil byde anderledes på nogle af dem, er det oplagt med produktgrupper. Her kan du nemlig ekskludere disse produktgrupper eller tildele dem et andet bud.

Strukturering af dine Google Shopping-kampagner

En kampagne med en annoncegruppe

På grund af denne kampagnes enkelhed er denne ofte første valg for begyndere. Her opretter du nemlig enkeltkampagner, der inkluderer en enkelt annoncegruppe.

Strukturering af dine Google Shopping-kampagner - produktgruppe med alle produkter

Lad os for eksempel sige, at du kun sælger en enkelt produkttype såsom kasketter.

Da du kun sælger et produkt, er produktgruppen i din annoncegruppe ikke for teknisk. Det vil derfor være nemmere for dig at konfigurere og overvåge denne kampagne.

Imidlertid er denne strukturering meget begrænsende i det lange løb. Det gør det også sværere at se, hvilke søgetermer der bringer mest salg – hvilket du har brug for, hvis du vil arbejde med mere komplekse strukturer, der involverer implementering af negative søgeordslister og udelukkelse af produkter.

En kampagne med flere annoncegrupper

En anden måde at strukturere dine Google Shopping-kampagner på er med en enkelt kampagne med adskillige annoncegrupper. Lad os bruge ovenstående kasketshop som et eksempel igen, da du nu også sælger solhatte.

Du kan derefter oprette en kampagne, der inkluderer en række annoncegrupper, baseret på produkttyper som kasketter, caps, solhatte osv. Eller hvis du stadig kun sælger kasketter, kan du oprette grupper omkring produktemner såsom pris, brand, design, popularitet osv. Denne type struktur giver dig en klarere indsigt i, hvilke produkttyper der klarer sig bedst og giver dig samtidigt mulighed for at tilføje negative søgeord til forskellige grupper.

Google shopping kampagnestruktur - flere annoncegrupper.jpg

Problemet er dog, at du ikke er i stand til at lave flere budgetter – og andre indstillinger – for forskellige produkttyper eller endda produkter.

Flere kampagner med flere annoncegrupper

Denne struktur involverer at have flere kampagner med flere annoncegrupper. Det er ideelt til butikker med en række produkttyper og -mærker eller til dem, der ønsker mere kontrol over budgetterne.

Så i dette tilfælde kan kasketshoppen, der nu sælger en række forskellige produkter, oprette en kampagne pr. kategori i forhold til det, der sælges. Det betyder, at kampagnen bliver bygget op omkring en bestemt kategori, hvor grupperne fokuserer på individuelle produkter.

Google shopping kampagnestruktur - flere kampagner

Hver af dine produkttyper eller grupper har deres eget budget, og sporing af ROI kan segmenteres baseret på disse opdelinger.

Opret tre kampagner med de tre kampagneprioriteter

Med denne struktur oprettes der tre kampagner – en for hver prioritet: høj, mellem og lav.

Kampagnen med høj prioritet indeholder feks. alle dine nyligt ankomne produkter, de bedst sælgende produkter, brands osv.

Kampagnen med mellem prioritet vil have produktkategorier, mærker eller produktlinjer, mens kampagnen med lav prioritet vil omfatte alle produkterne.

Disse kampagner er meget nemme at oprette og konfigurere, og på samme tid giver de dig meget mere kontrol over dine bud, samt hvordan de forskellige kampagner klarer sig.

En anden metode er at oprette 3 kampagner efter prioriteterne og opsætte dem alle sammen med alle produkterne i dem, men lave negative søgeordslister som du ved hjælp af styre visningerne på de forskellige produkter, og på baggrund af det budjustere du efter de søgetermer som har mest værdi og relevans. Du kan læse mere omkring denne strategi på Wordstream.

Billedet ovenover viser, hvordan man kan implementere en sådan strategi. Kort fortalt bliver produkterne i hver kampagne triggeret af søgetermer, baseret på hvor langt nede i købstragten de er. Lad os komme med nogle eksempler:

  • Kampagne 1 (høj prioritet): Denne kampagne bliver aktiveret på søgeterme som “iPhone 11”
  • Kampagne 2 (medium prioritet): Denne kampagne bliver aktiveret på søgeterme som “Apple smartphone”
  • Kampagne 3 (lav prioritet): Denne kampagne bliver prioriteret på søgeterme som “smartphone”

Skal du bruge hjælp?

Bruger du lige nu Google Shopping til din markedsføring, eller overvejer du at gøre det, men du er blandt andet usikker på, hvordan du optimerer dit Google Shopping Feed? Bestil en gratis konsultation nedenfor, og vi vender straks tilbage.

Bestil Gratis Konsultation