Google Display - Online Markedsføring - The Online Gurus

Banner annoncering med Google Ads

Med banner annoncering på Googles displaynetværk får du mulighed for at annoncere på forskellige hjemmesider, men også til personer, som har interesse for at købe dine produkter og services.

Målretning efter dine kunder med banner annoncering

Når det handler om online markedsføring, handler det især om at få det rette budskab frem for de rette personer. Det kan dog være svært at gøre. Med banner annoncering på Googles displaynetværk kan du målrette dine annoncer mod helt bestemte målgrupper. Du kan for eksempel målrette efter følgende målgrupper.

Online Markedsføring - The Online Gurus - Google Ads - Display - Interessebaseret

Interessebaserede målgrupper

Ved at målrette din banner annoncering efter disse målgrupper, rammer du personer ud fra bestemte interesser og vaner, som de måtte have.
Online Markedsføring - The Online Gurus - Google Ads - Display - In market audiences

Målgrupper i markedet

Disse målgrupper er lidt længere nede i købstragten, og her kan du ramme personer, der enten er i markedet efter et bestemt produkt, eller opbygge din egen liste efter personer, der er interesseret i bestemte søgeord og/eller hjemmesider. Det kan eksempelvis være dine konkurrenters hjemmesider.
Online Markedsføring - The Online Gurus - Google Ads - Display - Tilsvarende Målgrupper

Tilsvarende målgrupper

Med denne målgruppe kan du finde nye brugere med interesser, der minder om dine websitebesøgendes interesser.
Bannerreklame med Google Display er vigtigt for især remaketing mod websitebesøgende

Remarketing

Den vigtigste målgruppe af dem alle er de brugere, der allerede har besøgt din hjemmeside, men ikke konverteret. Når man målretter sine annoncer efter disse personer, hedder det remarketing.

Korrekt målretning med banner annoncering

Forskellen mellem Google søgeannoncer/shoppingannoncer og display annoncer (banner annoncer) er, at mens de første annoncer er målrettet en søgehensigt fra en bruger, er bannerannoncer målrettet grupper af brugere, som du TROR har interesse i dit budskab. Derfor er det alfa og omega, at du målretter din banner annoncering korrekt.

Remarketing-lister

Kort sagt er målgrupper grupper af personer, som du har indsamlet selv på din hjemmeside, eller som Google selv har klassificeret på baggrund af deres adfærd på nettet.

Målgrupper fra din hjemmeside samler du op, ved at man besøger din side, og brugeren giver sit samtykke til, at du opsamler en cookie fra dem. Dermed kan du gemme dem på dine lister, som i Google sprog hedder remarketinglister. Disse målgrupper kan du så bruge til eksempelvis at målrette banner annoncering imod. Lad mig komme med et eksempel.

Du har en webshop, og en bruger kigger på et produkt, men køber det ikke. Du samler denne brugers cookie op, så vedkommende kommer på din remarketingliste. Du kan nu annoncerer dine produkter mod denne bruger, fordi du har en formodning om, at denne bruger er interesseret i dine produkter, men bare ikke har besluttet sig for at købe endnu.

Der er mange måder at annoncere mod brugere på sine remarketinglister. Er det noget, som du har lyst til at afprøve, kontakt os i dag, og vi kan indlede en uforpligtende snak.

Den mest almindelige måde at lave disse lister på, det er igennem Google Analytics. Herinde kan du lave dine egne lister, men lad mig komme med et eksempel på, hvilke lister du kan starte ud med at lave:

 1. Alle brugere (14, 30, 90, 180 og 365 dage)
 2. Brugere, der har set et produkt, men ikke købt (14, 30, 90, 180 og 365 dage)
 3. Brugere, der har lagt et produkt i kurven, men ikke købt (14, 30, 90, 180 og 365 dage)
 4. Brugere der har fuldført et køb (14, 30, 90, 180 og 365 dage)

Hvis du vil vide mere om dette emne, læs dette indlæg på vores blog.

Googles egne målgrupper

Typisk anbefaler vi, at hvis du vil afprøve annoncering via Googles Displaynetværk, skal du lave en kampagne kun for remarketing, og så lave kampagner, der har en anden målretning i kampagner for sig selv. Eksempelvis kan du prøve at lave kampagner mod nogle af Googles egne målgrupper.

 1. Tilsvarende målgrupper: Det er målgrupper, som Google automatisk laver, og som de laver på baggrund af dine remarketinglister. Det vil sige personer, der “minder om” dem, der er på dine remarketinglister.
 2. I-markedet målgrupper: Det er målgrupper bestående af personer, som Google anser for at være “i markedet” inden for et bestemt emne, eksempelvis “huskøb”, “kæledyr” osv.
 3. Interessebaserede målgrupper: Dette er målgrupper, som er baseret på, hvad dine interesser er.
 4. Tilpassede målgrupper med søgehensigt: Dette er målgrupper, som du selv laver – enten baseret på specifikke søgeord og/eller specifikke url’er. Dine annoncer bliver således målrettet mod personer, der er interesseret i disse søgeord og/eller hjemmesider.

BONUS: En smart måde at udnytte disse tilsvarende målgruppe lister med søgehensigt er, at du udser dig dine top 10-20 konkurrenter, laver en liste med deres url’er, og målretter nu din banner annoncering mod brugerne, der har udvist en interesse for dine konkurrenter. Ret smart, ikke.

Andre målretninger på Displaynetværket

Udover forskellige målgrupper, kan du også målrette dine banner annoncer mod forskellige hjemmesider, som vi kort nævnte med målgruppen “tilpassede målgrupper med søgehensigt”. Og du kan også målrette annoncerne mod forskellige emner og søgeord.

Det kan vi fortælle dig meget mere om, hvis du sender os en besked.

Vidste du at....

Banner annoncering på Googles såkaldte Displaynetværk er ikke så populært, men alligevel rammer Displaynetværket 90% af alle internetbrugere i verden på tværs af forskellige hjemmesider, blogs, gmail og Youtube, viser tal fra Google.

Vores arbejdsproces

Vi arbejder altid udfra en datadreven tilgang, hvor vi henter tal fra din specifikke forretning og dit markedsområde.
 • 1

  Tilbud

  Vi sender et skræddersyet tilbud ud til dig, når vi har etableret kontakt med hinanden.

 • 2

  Opsætning & Justering

  Vi opsætter eller justerer de marketingskanaler, som vi har aftalt at samarbejde omkring.

 • 3

  Optimering & Rapportering

  I den aftalte samarbejdsperiode optimerer vi dine marketingskanaler samt holder dig løbende opdateret omkring, hvordan det går.

 • 4

  Afslutning & Videre Samarbejde

  Når arbejdet er fuldendt, leverer vi en uddybende rapport til dig, samt indleder en dialog om det videre samarbejde.

Kontakt os i dag

Send os en besked, og vi vender tilbage hurtigst muligt, så vi kan indlede en dialog om, hvordan vi kan hjælpe dig med at vækste din forretning med online markedsføring.