Off page SEO - Online Markedsføring - The Online Gurus

Linkbuilding og sociale delinger

Når det kommer til SEO, kaldes den aktivitet, der ikke foregår på selve din side for off-page SEO, og det er linkbuilding og delinger på sociale medier. Dette er vigtigt at have med i sin SEO-strategi, hvis man vil rangere højt i Googles organiske søgninger.

Linkbuilding og sociale delinger er anbefalinger

I søgemaskinens øjne ser rigtig godt ud for ens hjemmeside, hvis der er mange der “snakker om” og linker til ens hjemmeside i form af link til din side, linkbuilding, og delinger på social medier af indhold og links fra din side. Man kan næsten kalde disse elementer for eksterne anbefalinger, og jo flere og bedre anbefalinger din side har, jo højere vil Google rangere den i sine søgeresultater. Off-page SEO består af følgende elementer:

Online Markedsføring - The Online Gurus - SEO - Off-page - Linkbuilding

Linkbuilding

Det vil sige de links, der linker til din side. Jo flere, der linker til din side, jo bedre. Men det handler ikke kun om mængden, det handler også om kvaliteten af dem. For eksempel er et link fra www.politiken.dk meget mere værd end et link fra en eller anden lyssky russisk hjemmeside.
Online Markedsføring - The Online Gurus - SEO - Off-page - Sociale Medier

Delinger på sociale medier

Her handler det om, at dit indhold bliver delt på sociale medier som Facebook og LinkedIn, fordi det indikerer, i Googles øjne, at indholdet har værdi nok til, at personer vil dele det.

Sådan får du flere links til din side

Off-page SEO er også kaldet for linkbuilding. Kort fortalt går det ud på at skaffe links fra andre sider, der linker til din side. Jo flere links, fra sider af god kvalitet, jo højere kommer du op i Google. Vi gennemgår herunder et par tips til, hvordan du kommer i gang med off-page SEO.

1. Broken linkbuilding

Strategien går ud på at finde artikler, hvor en service eller produkt, der minder om dit, bliver nævnt, men linket virker ikke. Du sender dernæst en mail til ejeren af siden for at gøre dem opmærksom på det døde link, og at han eller hun kan erstatte det døde link med et link til din side.

2. Anbefalinger af produkter & services

Denne her strategi virker også rigtig godt. Du skal anmelde et af de produkter og/eller services, som du allerede bruger. Når du har et produkt/service i tankerne, skriver du til dem på deres hjemmeside for at tilbyde dem en anmeldelse af deres produkt/service. Smart, ikke.

Hvis du skriver anmeldelsen på deres side, kan du i samme ombærring bede om, at de linker fra deres side til din side.

3. Find steder, hvor du er nævnt

Gennemgå alle de links, som du allerede har indgående til din side. Er der nogen af dem, der ikke virker mere, eller linker til en side, om ikke eksisterer mere? Hvis det er tilfældet, kontakt da den side, hvor linket ligger og bed dem om at opdatere linket.

4. Gæsteindlæg

Dette er nok det punkt, som flest kender til, når det handler om linkbuilding eller off-page SEO. Du kan nemlig tilbyde at skrive indlæg til andre sider – ganske gratis. Når du har skrevet et indlæg, linker du fra det til din egen side, og dermed har du fået et backlink.

Denne metode er især værdifuld, hvis du kan tilbyde en unik indsigt, eller har en nyhed, som du kan skrive om. Dermed vil dit indlæg med det samme få større værdi for den side, du skriver til.

5. Content marketing til linkbuilding

Dette punkt handler simpelthen om at publicere indhold, der har nok værdi i sig selv til, at andre vil dele det. Igen kan det være, at du har en unik indsigt, som du kan dele med omverdenen. Eller du har noget data, som du kan vinkle til en nyhed, som andre vil skrive om.

Dette kommer selvfølgelig an på din niche, om du har adgang til data og viden, som er nyheder i andres øjne. Men hav dette i tankerne, når du skriver og laver indhold til din side.

Vi kan også hjælpe med...

 • Google Annoncer

  Vi er også eksperter i Google Ads, både når det kommer til søgeannoncer, bannerannoncer, shopping og Youtube.

  Læs mere
 • Sociale Medier

  Mangler du hjælp med din annoncering på Facebook, Instagram og LinkedIn. Det kan vi også hjælpe med.

  Læs mere
 • E-mail

  Vi kan også hjælpe dig med markedsføring via email, for eksempel med nyhedsbreve eller e-mailkampagner.

  Læs mere

Vidste du at....

Ifølge den velkendte hjemmeside Search Engine Land er indhold, RankBrain (Googles Algoritme) og linkbuilding/off-page SEO de vigtigste faktorer, når Google skal rangere din hjemmeside.

Vores arbejdsproces

Vi arbejder altid udfra en datadreven tilgang, hvor vi henter tal fra din specifikke forretning og dit markedsområde.
 • 1

  Tilbud

  Vi sender et skræddersyet tilbud ud til dig, når vi har etableret kontakt med hinanden.

 • 2

  Opsætning & Justering

  Vi opsætter eller justerer de marketingskanaler, som vi har aftalt at samarbejde omkring.

 • 3

  Optimering & Rapportering

  I den aftalte samarbejdsperiode optimerer vi dine marketingskanaler samt holder dig løbende opdateret omkring, hvordan det går.

 • 4

  Afslutning & Videre Samarbejde

  Når arbejdet er fuldendt, leverer vi en uddybende rapport til dig, samt indleder en dialog om det videre samarbejde.

Kontakt os i dag

Send os en besked, og vi vender tilbage hurtigst muligt, så vi kan indlede en dialog om, hvordan vi kan hjælpe dig med at vækste din forretning med online markedsføring.