
Søgeordsanalyse og SEO
Hvad er en søgeordsanalyse, når man taler om det i forhold til SEO? En god søgeordsanalyse er kort sagt en analyse af de søgeord, som der er mest fordelagtig for dig og din virksomhed at rangere på, når folk søger efter dig på Google.
En søgeordsanalyse har typisk fire faser
Måden som The Online Gurus arbejder med søgeordsanalyse på er, at vi arbejder udfra fire faser, som giver fundamentet for det videre SEO-arbejde, vi udfører for dig. De fire faser er følgende.

Find søgeord
Find de rette søgeord ved brug af forhåndsviden, kilder til synonymer, søgeordsværktøjer og konkurrentanalyse.

Vurdér søgeordene
Når du har fundet de forskellige søgeord, er det tid til at vurdere, hvilke du vil rangere på på baggrund af volumen og sværhedsgrad.

Fordel søgeord
Når du har fundet de søgeord, du vil rangere på, skal du dele dem ud efter hjemmesidens url’er, hvor de prioriteres i primære og sekundære søgeord.

Struktur
Til sidst skal du lave en struktur for, hvordan søgeordene skal inkorporeres på de enkelte sider - enten ved at skrive helt nye tekster eller opdatere de gamle tekster.
Sådan laver du selv en søgeordsanalyse
Har du selv mod på at gå i gang med SEO på din egen side, skal du først udarbejde en såkaldt søgeordsanalyse af søgeord, der er relevante for din side. Læs mere her for at se, hvordan du laver sådan en analyse.
Du starter bare med at skrive søgeord ned, der har forbindelse til din forretning og/eller hjemmeside. Du kan eksempelvis kigge på hovedemnerne og/eller produktkategorierne på din side, og så starte der. Når først man er kommet i gang med at skrive, kommer du hurtigt i tanke om mange søgeord.
Du kan også bruge forskellige sider på nettet, der kan hjælpe dig med at finde søgeord, lad mig kommet med et par gode sider, som endda er gratis:
Men du kan også bruge Google til at finde inspiration. Hvis du bare indtaster dit hovedsøgeord i Google-søgefeltet, kommer den frem med automatiske foreslag.
Når du har valgte nogle af disse søgeord og søgt i Google, kan du også gå ned i bunden af siden og så finde de såkalde “relaterede søgninger”.
Og endelig kan du også vælge at spionere lidt på konkurrenterne. Igen, hvis du udvælger en konkurrent, der eksempelvis ligger nummer ét i Google på et af dine nøglesøgeord, kan du skrive følgende ind i Google: “site:navn på konkurrentens hjemmeside” – altså “site:” efterfulgt af url’en på din konkurrents hjemmeside. Dernæst viser Google dig kun de sider, der er indekseret fra denne konkurrent. Du kan nu få et overblik over din konkurrents undersider og finde inspiration i de ord, som din konkurrent har inkluderet i hans/hendes overskrifter og meta-beskrivelser.
Vil du vide mere omkring, hvordan man laver en god søgeordsanalyse, kan du læse mere i dette indlæg på vores blog.
Når du har en liste med relevante søgeord til din forretning og/eller hjemmeside, skal du nu finde den organiske søgeordsvolumen på alle søgeordene. Det vil sige, hvor mange personer, der eksempelvis i Danmark søger på dette søgeord om måneden. Til dette kan du igen bruge nogle gratis værktøjer:
Begge værksøjer har nogle begrænsninger i deres gratis udgave, men du kan komme langt ved at bruge dem, uden du behøver betale mange penge for et dyrt abonnement til en betalt SEO-tjeneste.
Du har nu en liste med relevante søgeord samt tilsvarende volumen på dem. Nu skal du opdele dem i søgehensigt, og der taler man typisk om 4 hensigter:
- Information
- Navigation
- Transaktion (køb nu)
- Research (køb senere)
Informationsøgninger handler om, at du er ude efter information, som ordet indikerer. Det kan eksempelvis være søgninger som:
- Hvilken maling skal jeg bruge til badeværelset?
- Hvordan maler man en carport?
Disse søgninger indeholder gerne de såkaldte hv-ord, som blandt andet er “hvad”, “hvordan”, “hvilke”. “hvorfor”, hvor mange” osv.
Søgninger efter navigation handler om, at brugeren søger efter sted m.v. Derfor indeholder disse søgninger ofte ord som:
- Land
- By
- Gade
En transaktionssøgning er forbundet med en hensigt om at købe noget, så disse søgninger indeholder gerne ord som:
- Pris
- Køb
- Billig
- Rabat
Og endelig, en researchsøgning handler om at en bruger laver research mod at købe et produkt eller en service SENERE. Søgninger som disse kan indeholde ord som:
- Anmeldelse
- Test
- Best
- Sammenlign
Når du har fundet hensigten med dine udvalgte søgeord, skal igen bruge et værktøj til at vurdere konkurrence på dine udvalgte søgeord. Find links under punkt 3.
Generelt kan man sige, jo lavere konkurrence, der er, jo nemmere er det at komme på side 1 i Google for den søgning. Og, jo tættere søgningshensigten er på et køb, jo bedre er det. Med denne info kan du nu gruppere dine søgeord efter, hvad du skal rangere efter først.
Vi kan også hjælpe med...
-
Google Annoncer
Vi er også eksperter i Google Ads, både når det kommer til søgeannoncer, bannerannoncer, shopping og Youtube.
Læs mere -
Sociale Medier
Mangler du hjælp med din annoncering på Facebook, Instagram og LinkedIn. Det kan vi også hjælpe med.
Læs mere -
E-mail
Vi kan også hjælpe dig med markedsføring via email, for eksempel med nyhedsbreve eller e-mailkampagner.
Læs mere
Vidste du at....
Ser man på Google-søgningerne globalt, er det kun 0,78% af brugere, der klikker på resultaterne på side 2. Resten klikker på top 10-resultaterne, viser tal fra SEO-siden Backlinko. Sørg derfor for at komme op på side 1 i Google!
Vores arbejdsproces
Vi arbejder altid udfra en datadreven tilgang, hvor vi henter tal fra din specifikke forretning og dit markedsområde.
-
1
Tilbud
Vi sender et skræddersyet tilbud ud til dig, når vi har etableret kontakt med hinanden.
-
2
Opsætning & Justering
Vi opsætter eller justerer de marketingskanaler, som vi har aftalt at samarbejde omkring.
-
3
Optimering & Rapportering
I den aftalte samarbejdsperiode optimerer vi dine marketingskanaler samt holder dig løbende opdateret omkring, hvordan det går.
-
4
Afslutning & Videre Samarbejde
Når arbejdet er fuldendt, leverer vi en uddybende rapport til dig, samt indleder en dialog om det videre samarbejde.