Instagram - Online Markedsføring - The Online Gurus

Instagram hjælp til markedsføring med The Online Gurus

Det er vigtigt at få Instagram hjælp til markedsføring, fordi dette sociale medie kan mange ting, og mulighederne i Danmark er store, især fordi hele 600.000 danskere er på mediet. Om du vil øge trafikken til din hjemmeside, brande din forretning, sælge produkter eller få flere følgere, så er Instagram annoncering en gylden mulighed.

Book vores Instagram-oplæg

Leder du efter nogen, der kan fortælle, hvordan du skal håndtere din Instagram-konto, tilbyder vi lige nu et dybdegående oplæg på ca. én times varrighed.

Instagram hjælp med markedsføring gennem billeder og video

Det er ikke nogen hemmelighed, at det bliver sværere og sværere at fange folks opmærksomhed gennem online markedsføring. Derfor skal du have et unikt budskab at præsentere for dine nuværende og eksisterende kunder. Med Instagram markedsføring kan du bruge video og billeder til dette, hvilket er medier, der i højere grad fanger folks opmærksomhed, end normale tekstannoncer gør. Du kan bruge disse understående annonceformer, hvis du vil kaste dig ud i Instagram markedsføring.

Online Markedsføring - The Online Gurus - Social Medier - Instagram - Stories

Stories

Få vist dine billeder og videoer i personers Instagram stories.
Online Markedsføring - The Online Gurus - Sociale Medier - Instagram - Feed

Feed

Visning af både billeder eller video i personers Instagram feed.
Online Markedsføring - The Online Gurus - Sociale Medier - Instagram - Carousel

Carousel Ads

Få vist en samling af sammenhængende billeder i feedet med Carousel Ads.
Online Markedsføring - The Online Gurus - Sociale Medier - Instagram - Collection

Collection Ads

Eller få vist en samling af billeder i ét billede med Collection Ads.

Gode råd til Instagram-markedsføring

Der er ingen tvivl om, at Instagram er utrolig populært blandt danskerene, men kan du også udnytte den populære tjeneste til at promovere dine produkter og services. Vi har samlet nogle hurtige tips til, hvad du kan gøre.

Skift til en virksomhedskonto

Du har sikkert allerede en Instagram-konto, men har du også en virksomhedskonto på Instagram, eller er din konto bare personlig. En af fordele ved, at du har en virksomhedskonto, det er, at du kan tilføje en kontakt-knap direkte på din profil, som dine følgere kan kontakte dig direkte igennem.

Gratis adgang til analyse af data

Præcis som det er tilfældet med Google og deres gratis tools Google Analytics og Google Search Console, kan du bruge værktøjet Instagram Insights til at få mere info omkring dine brugere.

Post produkt teasers

Som overskriften siger, er det en god idé at poste teasers til dine produkter og services, men husk ikke at spam dine følgere med tilbud, så forlader de bare din profil. Men brug disse teasers, når du har noget relevant at fortælle, når du for for eksempel:

 • Holder udsalg
 • Arrangerer events og andet
 • Op til specielle begivenheder som jul og Black Friday
Betalt annoncering

Du kan selvfølgelig også betale dig til at få trafik igennem Instagram med betalte annoncer. Instagram tilbyder følgende annonceformater:

 • Stories Ads
 • Photo Ads
 • Video Ads
 • Carousel Ads
 • Collection Ads
 • Ads in Explore
Brug Stories

Du kender dem sikkert, og du har sikkert brugt dem flittigt. Jeg taler selvfølgelig om Instagram Stories. De er aktive i 24 timer, men brugere kan gennem dem, hvis man har lyst.

En måde, hvorpå du kan bruge Stories på, det er ved at fortælle historien bag forretningen. Det, som folk ikke ser normalt. Det giver dit brand en autentisk kant, der kan være med til at vække interessen hos potentielle kunder.

Desuden kan du også “tagge” andre konti og brugere i dine Stories, som er godt, hvis du samarbejder med andre virksomheder og/eller influencers.

Brug influencers

Som jeg nævnte under det tidligere punkt, kan man også bruge såkaldte influencers til at hjælpe med ens markedsføring på Instagram. Influencers er personer, der promoverer produkter på deres personlige Instagram-profiler, fordi de har mange følgere, og måske fordi de har mange følgere inden for en bestemt niche. Forsøg at finde influencers i din niche og spøg dem, hvad de skal have for at promovere dit eller dine produkter.

Billeder fra dine følgere

Som så meget andet, er content king. Og det samme er tilfældet på Instagram. En smart måde, hvorpå du kan skabe indhold til din profil, det er ved hjælp af dine brugeres egne billeder, som de poster på Instagram. Men hvorfor vil de dog dele deres billeder med dig?

Jo, det er nemlig en win-win. Du siger bare til dine brugere, at du tagger dem, når du poster deres billede på din konto, og så hjælper du også dem med at forøge deres Instagram-konti. Smart, ikke!

Hashtags

Du kender sikkert allerede hashtags, som bliver brugt flittigt på Instagram, men du kan også skabe dit eget hashtag, som du bruger kontinuerligt i dine posts. Jo mere du bruger det, jo større chance er der for, at andre også vil bruge det, og når de gør det, er det gratis eksponering for din virksomhed.

Post på det rette tidspunkt

Som det er tilfældet med andre markedsføringsplatforme, er tidspunktet også data, som du skal holde øje med. Du kan nemlig se, hvornår det er bedst at poste nyt indhold, blandt andet ved hjælp af Instagrams eget værktøj, som jeg linkede til tidligere.

Men der er allerede nogen, der har gjort analysearbejder for os. Ifølge hjemmesiden Sprout Social, er det bedst at poste mandag og torsdag, og værst at poste onsdag og især søndag.

Mål de rette ting

Som alt inden for markedsføring online, skal man huske at måle på sin performance, således at man kan vurdere, om ens konto klarer det godt eller mindre godt. Men hvad skal man kigge på, når man har med Instagram at gøre?

 • Follower growth rate: Det tal viser, hvor mange nye følgere du har fået på én måned.
 • Engagement rates: Hvor stor en procentdel af dine følgere reagerer på det opslag, du har lagt ud. Denne rate skal gerne være over 1% og gerne 3,5% eller højere.
 • CTR (click-through-rate): Det tal viser, hvor mange der klikker på dit link i din profil eller annonce, efter de har set annoncen eller profilen. Tal fra hjemmesiden CLX.com viser, at den gennemsnitlige CTR på Instagram er 0,94%.

Vidste du at....

Ifølge tal fra Instagram fra 2020 bruger 1 milliard mennesker Instagram mindst én gang hver måned. Derudover, cirka halvdelen af de mennesker bruger Instagram Stories hver dag.

Vores arbejdsproces

Vi arbejder altid udfra en datadreven tilgang, hvor vi henter tal fra din specifikke forretning og dit markedsområde.
 • 1

  Tilbud

  Vi sender et skræddersyet tilbud ud til dig, når vi har etableret kontakt med hinanden.

 • 2

  Opsætning & Justering

  Vi opsætter eller justerer de marketingskanaler, som vi har aftalt at samarbejde omkring.

 • 3

  Optimering & Rapportering

  I den aftalte samarbejdsperiode optimerer vi dine marketingskanaler samt holder dig løbende opdateret omkring, hvordan det går.

 • 4

  Afslutning & Videre Samarbejde

  Når arbejdet er fuldendt, leverer vi en uddybende rapport til dig, samt indleder en dialog om det videre samarbejde.

Kontakt os i dag

Send os en besked, og vi vender tilbage hurtigst muligt, så vi kan indlede en dialog om, hvordan vi kan hjælpe dig med at vækste din forretning med online markedsføring.