Søgeordsplanlægning er nøglen til SEO

Søgeordsplanlægning er nøglen til SEO - Online - Markedsføring -The Online Gurus

En grundig søgeordsplanlægning er nøglen, når man arbejder med SEO, fordi det handler om at finde de rette søgeord til din hjemmeside. Læs alt om søgeordsplanlægning her.

SEO er et forholdsvis nyt begreb, men ikke desto mindre utroligt brugt i disse år. Der er nemlig flere og flere virksomheder, der får øjnene op for vigtigheden af søgemaskineoptimering. Hvis man ligger højt placeret på et populært søgeord, vil det nemlig skabe en masse trafik til ens hjemmeside, som sikrer synlighed og salg – samt at man bliver valgt frem for konkurrenterne.

Man kan dog ikke tale SEO uden at komme omkring søgeordsplanlægning. Hvis man ikke analyserer og planlægger sine søgeord ud fra konkrete tal, vil en stor del af ens SEO-indsats gå tabt. Omvendt kan man få utrolige resultater med en forholdsvis lille indsats, hvis man forstår at satse på de rigtige søgeord. Men hvordan laver man en søgeordsplanlægning, og hvorfor er det egentlig så vigtigt?

Søgeordsplanlægning er nøglen

Søgeord hedder på engelsk ”keywords” – og det er tydeligt for enhver, at søgeord er nøglen til de gode placeringer i søgemaskinerne. Det er nemlig søgeordene, som kunderne bruger, som er afgørende for de resultater, som Google viser. Eksempelvis vil du sjældent blive vist på et søgeord som ”tømrer”, hvis din virksomhed er en blomsterhandel.

Søgeordsplanlægning
Søgeordsplanlægning handler om at finde de rette søgeord, samt lægge en plan for, hvordan du skal bruge dem.

Samtidig er det vigtigt, at man satser på søgeord, der ikke kun er relevante for ens egen forretning, men som også genererer en del trafik. Det giver nemlig ikke meget værdi at ligge øverst i Googles søgeresultater, hvis søgeordet aldrig bliver brugt. Derfor er søgeordsplanlægning virkelig nøglen til en effektiv SEO-indsats.

Hvordan planlægger man sine søgeord?

Søgeordsplanlægning kan foregå via forskellige værktøjer. Den mest populære er Googles egen keyword planner, som kan bruges sammen med Google Ads. Der er dog også en del andre sider, der analyserer søgeord og giver dig vigtig information om dem, fx antallet af søgninger, mængden af konkurrence osv. Det vigtigste er, at du finder frem til de søgeord, som giver mest værdi og mening at satse på for netop din virksomhed.

Et af de værktøjer, som vi anbefaler, og som vi selv bruger, er Ubbersuggest. Dette er, modsat mange andre SEO-værktøjer, et gratis tool, der er yderst brugbart. Se nedenstående tutorial for at se, hvordan man bruger Ubbersuggest.

Søgeordsplanlægning er nøglen til SEO - Online - Markedsføring -The Online Gurus

Desuden bør man ikke kun vælge ét primært søgeord, men også have fokus på relaterede søgeord. Google bliver nemlig bedre og bedre til at vurdere helhedsindtrykket af en hjemmeside. Det giver derfor mening at have fokus på både primære og sekundære søgeord, som i Googles øjne er udtryk for gennemarbejdet og meningsfuldt indhold for brugerne – og som derfor sikrer de gode placeringer.

Sådan arbejder man med søgeord

Søgeordsplanlægning
Søgeordsplanlægning handler om at finde de rette søgeord, der matcher temaet på din hjemmeside.

Søgeord er nøglen til enhver SEO-indsats. Uanset om man skal lave en ny side eller optimere sit eksisterende website, er det afgørende, at man forstår at arbejde med de rigtige søgeord. Søgeordene er nemlig en måde, hvorpå man kan fortælle Google, hvad din virksomhed handler om og står for. Søgeordene bør derfor implementeres i både tekst- og billedindhold på din hjemmeside samt i links til din side. Inden du går i gang med at arbejde på SEO, er det derfor af afgørende vigtighed, at du laver en søgeordsplanlægning.

Få hjælp til SEO fra The Online Gurus

Læs alt om, hvordan The Online Gurus kan hjælp dig og din virksomhed med SEO her. Eller kontakt os allerede i dag til en uforpligtende snak.

Bestil Gratis Konsultation