fbpx

Top 4 tips til hvordan lokale virksomheder får succes på Google

Lokal Markedsføring Gennem Google - Læs Top 4 Tips Her - Online Markedsføring - The Online Gurus

Er du en lokal virksomhed, og søger du efter måder, hvorpå du kan bruge lokal markedsføring til at få flere kunder? Så er Google ikke til at komme udenom. Læs nedenfor, hvordan du kommer i gang!

Der er mange kunder, der sikkert ikke kender til din lokale virksomhed. I dagens samfund pendler de fleste mennesker til arbejdet uden at køre igennem byens shoppinggade. Man køber sine varer online eller i storcentret. Men hvordan kan du som lokal virksomhed vækste din virksomhed med lokal markedsføring, så du også rammer kunder, der ikke kender din fysiske butik eller lokale? Det kan Google hjælpe dig med.

Lokal markedsføring – hvad gør du nu for at finde kunder online?

Hvis du er en lokal virksomhed, og du ikke nemt kan finde dig selv online, er der et problem med din lokale markedsføring. Men du er ikke alene, det er et udbredt problem. Mange lokale virksomhedsejere er ikke teknisk kyndige, investerer ikke i annoncering online og har troen på, at selve butiksområdet vil tiltrække kunder. Men det er ikke altid nok. Det er her, at Google kommer på banen.

Lokal markedsføring handler om at være til stede online, blandt andet på Google.
Hvordan er din tilstedeværelse online i dag?

Nedenfor kommer vi med fire tips til, hvordan du kan forøge din synlighed online med Google, så du kan få nok kunder til både at vedligeholde og vækste din lokale forretning.

Tip nr. 1: Har du en Google My Business-profil?

Google My Business er en slags online virksomhedsprofil, som Google har lavet til at gøre det nemt for virksomheder at vise virksomhedsoplysninger i Googlesøgning, på Google Maps og i Google+. Så er det endda ganske gratis at oprette, let at administrere og giver dig kontrol over at præsentere din lokale virksomhed i det bedst mulige lys.

Hvad kan du konkret gøre med Google My Business?

 • DEL: Del de seneste nyheder eller særtilbud fra din virksomhed.
 • ADMINISTRER: Administrer dine virksomhedsoplysninger som åbningstider, kontaktoplysninger, hjemmeside og billeder.
 • FÅ KONTAKT: Svar på dine kundeanmeldelser, så du skaber tæt kontakt med dine kunder og brugere.
 • FÅ INDSIGT: Få svar på, hvordan dine kunder har fundet dig online.

Se eksemplet neden for på et lokal autoværksted i Ballerup, hvis Google My Business-konto bliver vist med billeder, kontaktoplysninger, anmeldelser og åbningstider. Dermed er det nemt for kunder at få vigtig og hurtig information omkring den lokale forretning.

Google My Business er vigtigt i forhold til lokal markedsføring.
Et eksempel på, hvordan en Google My Business-profil kan se ud.

Læs mere her, hvordan du opretter en Google My Business-konto her for din lokale forretning: https://www.google.com/intl/da_dk/business/

Men lyder det for kompliceret selv at gøre, kan vi også oprette en Google My Business-konto for dig og optimere den, så potentielle kunder kan finde dig på tværs af Googles’ netværk. Læs mere her.

Tip nr. 2: Opret opkaldsannoncer i Google Ads

Google My Business er gratis at oprette, men hvis du vil helt i top i Google-søgninger, skal du i gang med Google Ads. Det er betalte annoncer, der ligger øverst i Google-søgninger.

Hvis du reklamerer, eller du ønsker at komme i gang, er det godt at starte med opkaldsannoncer. For lokale virksomheder er telefonopkald en enorm del af forretningen, uanset om du driver en restaurant, værksted eller tandlægeklinik. Tal fra Google viser, at 70% af personer, der søger på deres mobil, ringer til en virksomhed direkte fra søgeresultater.

Hvad er opkaldsannoncer?

En opkaldsannonce er en annonce på Google Ads, som tilskynder folk at ringe til det nummer, du har opgivet. Denne annoncetype indeholder følgende elementer:

 • OVERSKRIFTER: Op til 2 overskrifter af 30 tegn. Disse er dog valgfrie at lave.
 • VIRKSOMHEDSNAVN
 • TELEFONNUMMER
 • BESKRIVELSESLINJER: 1 beskrivelseslinje på op til 90 tegn. Tilføj også 1 linje mere, som er valgfri.
 • HJEMMESIDEADRESSE: En hjemmeside der viser din virksomheds telefonnummer.
 • DISPLAY-URL: Sådan som dit link skal vises i annoncen.
Brug opkaldsannoncer til lokal markedsføring.
Et eksempel på en opkaldsannonce, der er vist på Google.

Disse annoncer bliver så vist på mobiltelefoner, når nogle søger på de søgeord, der er relevant for din forretning. Og opkaldet bliver reporteret som en konvertering gennem et Google viderestillingsnummer, som du bliver tildelt. Dermed kan du se, om et klik på din annonce rent faktisk leder til en konvertering. Læs mere om det her.

Hvis du gerne vil vide, hvordan du laver opkaldsannoncer i Google Ads, kan du læse om, hvordan du gør det her – skridt for skridt.

Tip nr. 3: Gør brug af alle Google Ads-udvidelser

Hvis du er en lokal erhvervsdrivende, og du vil prøve dig af med annoncering på Google, er målet at gøre opmærksom på din forretning for at få kunder ind i din fysiske butik. Det kan du, som sagt, gøre med opkaldsannoncer, men du kan også prøve at lave normale tekstannoncer, der både bliver vist på desktop, mobile og tablet. Når du laver disse annoncer, skal du dog huske at gøre brug af en række udvidelser, der viser relevant info for potentielle kunder.

Hvilke udvidelser skal du huske at bruge?

Når du er en lokal erhvervsdrive og skal i gang med lokal markedsføring, vil det være en god idé at bruge disse fem udvidelser, der bliver vist sammen med dine normale tekstannoncer.

 • UDVIDELSER MED UNDERSIDELINKS: Link til relevante undersider på din hjemmeside, for eksempel “om os”, “kontakt” osv.
 • INFOUDVIDELSER: Skriv relevant info omkring din virksomhed, for eksempel “24-timers kundeservice”, “gratis levering” osv.
 • UDVIDELSER MED WEBSITEINFO: Oplist forskellige varer, tjenester eller services, der er relevant for din forretning.
 • ADRESSEUDVIDELSER: Viser virksomhedens adresse, en opkaldsknap og et link til din side med virksomhedsoplysninger.
 • OPKALDSUDVIDELSER: Føj et telefonnummer eller en opkaldsknap til dine annoncer for at få folk til at ringe til din virksomhed.

Tip nr. 4: Sørg for, at din målretning efter placering er nøjagtig

Dette tip kan virke som sund fornuft, men du vil blive overrasket over, hvor mange konti, der er målrettet mod et område, der er for stort eller alt for lille. Og især når du er en lokal virksomhed, og du gerne vil have, at dine kunder besøger din fysiske butik, skal du især være skarp på, i hvilket geografisk område, at du annoncerer indenfor.

Husk at målrette dine annoncer, hvis du skal i gang med lokal markedsføring.
Sørg for at du er skarp på i hvilket geografiske område, at du målretter dine annoncer.

Tag dig tid til at overveje den trafik, der kommer ind i din butik og overvej også dine nærmeste konkurrenter. For eksempel, hvis du sælger dine services i en lille by, kan du muligvis også målrette dine annoncer mod nabobyerne. Men hvor stort et geografisk område vil du dække? Det er et spørgsmål, du skal overveje nøje.

Inkluder stednavne i overskrift og beskrivelse

En ting er at målrette dine søgeannoncer mod specifikke geografiske lokationer, en anden ting er at inkludere stednavne som region, kommune, by og kvarter i selve overskriften og/eller beskrivelsen på din annonce. Det kan du gøre på et par måder.

 • SØGEORDSINDSÆTTELSE: Hvis du byder på geografiske søgeord som “bilmekaniker ballerup”, kan du få indsat dette søgeord i annoncen gennem søgeordsindsættelse, og dermed virker din annonce mere lokal, fordi den har ordet “ballerup” med i overskrift og beskrivelse.
 • AD CUSTOMIZERS: Du kan også uploade et Excel-ark med bynavne, som så dynamisk bliver indsat i dine annoncer, hvis du også byder på de samme søgeord. Igen vil dine annoncer fremstå lokale, fordi du har det lokale stednavn i overskrift og beskrivelse.

Bonustip: Prøv annoncer til lokal søgning

I 2016 annoncerede Google frigivelsen af ​​en ny annoncetype, Local Search Ads, eller annoncer til lokal søgning på dansk. Det er annoncer, der bliver vist i Google Maps og er designet til at hjælpe virksomheder med at være mere synlig i øjeblikket, hvor personer søger online i Google Maps efter for eksempel nærmeste restautant, tøjbutik og lignende.

Læs mere om den annoncetype her: https://support.google.com/google-ads/answer/3246303?hl=da

Gratis hjælp til online markedsføring

Lyder alt dette lidt for indviklet til at finde ud af? Eller vil du bare kun fokusere på din kerneforretning og ikke tænke på markedsføring? Fortvivl ej. Lige nu har The Online Gurus et tilbud om gratis hjælp til online markedsføring, hvor vi kommer med et oplæg til, hvordan en lokal virksomhed som din kan få succes på Google.

Kontakt os i dag!

Bestil Gratis Konsultation